Adem Ljajić (© Star sport)
Adem Ljajić (© Star sport)

Adem Ljajić: Stvarno imamo ozbiljnu ekipu, mislim da ću ostati

Vreme čitanja: 5min | uto. 28.11.23. | 12:43

Dugogodišnji reprezentativac kaže da je uvek tu za selekciju, ali da možda nije realno pričati o povratku među Orlove

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Blagodareći najubedljivijoj klupskoj pobedi na strani otkako špartaju superligaškim terenima, Pazarci su skočili do četvrte pozicije na tabeli i ne bi imali ništa protiv da tu i ostanu do kraja prvenstvene trke.

Izabrane vesti

Plavi su drugi put ove sezone slavili protiv Radničkog 1923, sada duplo ubedljivije nego na julskoj premijeri. Dva gola u trijumfu od 4:0 u 16. rundi Mozzart Bet Superlige postigao je Marko Obradović, ali je sva četiri majstorstvom ovekovečuo Adem Ljajić.

Asistencija Obradoviću za rano vođstvo, potom lopta za ključnog dodavača Nikolu Karaklajića, onda u nastavku proigravanje Sejdube Sume i tačka na regionalni derbi kroz poslednji gol na „Čika Dači“. Snežni Kragujevac video je virtuoza iz njegovih najboljih dana.

Teško vreme, teška utakmica. Mislim da je bilo zanimljivo za gledanje, iako nije lako igrati u takvim uslovima. Napravili smo veliki posao kao tim na nezgodnom gostovanju dobroj ekipi, koja je imala niz pobeda. Znali smo da neće da bude lako, ali verovali smo u sebe. Verovali smo u našu igru i odnos prema obavezama na terenu. Kao posledica došao je željeni rezultat, koji smo svi do jednog priželjkivali i nadali mu se“, počinje Ljajić za Mozzart Sport.

Ne želi mnogo o svojoj igri, ali evidentno je zadovoljan prolaznim vremenom posle prolaznog cilja u Šumadiji.

Iskreno, moj nivo... Nisam od onih koji vole da pričaju o sebi. Uvek više pričam o ekipi, koja je najbitnija. Ispred je pojedinca, a može da izbaci nekoga da reši utakmicu. Zadovoljan sam, baš sam zadovoljan svojim izdanjima u poslednje vreme. Podigao sam nivo forme, igre. Pre svega sam se poboljšao po pitanju kondicije, mogu više da dam. Na dobrom sam putu, ali mislim da mogu još više. Ustvari, znam to. Kako bude vreme odmicalo, trebalo bi da bude sve bolje i bolje“.

Novi Pazar je dobio četiri od poslednjih šest mečeva u Mozzart Bet Superligi, pet od sedam ako se doda i Kup Srbije. Vezane su dve pobede u gostima. Osim toga, raspored do zimske pauze uopšte ne izgleda loše.

Jeste, sigurno smo u dobroj seriji. Malo mi je žao zbog Partizana, tu smo mogli da izvučemo makar nerešeno, ali, šta da se radi. Nastavili smo dalje, ušli u željeni ritam i držimo takav kurs. Ne bi trebalo sad da stanemo, nego da prvi deo sezone privedemo kraju na najbolji mogući način. Ako je moguće da ostvarimo sve pobede, prođemo dalje u Kupu. To je naš cilj, ali treba gledati dan po dan, utakmicu po utakmicu. Ne sme puno da nas ponese ova pobeda, iako moramo biti svesni da imamo ozbiljnu ekipu, koja može da ugrozi svakog rivala u Mozzart Bet Superligi. Nadam se da ćemo da nastavimo ovako“, mirnim tonom priča Ljajić.

Strateg Plavih Siniša Dobrašinović promešao je karte. Prvi put u borbi za bodove kao štoperski tandem izašli su Emir Azemović i Omar Fajed. Abdulaj Sise zaigrao je u manevru, gde je briljirao u prvom mandatu kraj Jošanice i Raške, a konačno je od početka krenuo i Suma. U špic napada vratio se Obradović.

„Bez obzira na promene, očekivao sam da budemo na visini zadatka. Stvarno imamo ozbiljnu ekipu. Ima momaka koji nisu među 22 igrača, a odlično rade i vrsni su fudbaleri. U mnogim drugim ekipama u ovoj ligi bi garantovano igrali. Praktično, imamo dva tima. Ko god da igra, može da odgovori zahtevima i doprinose na terenu. Nisam se plašio tih promena u timu. Momci su pokazali da nije bitno ko je u igri, svi su kadri da odgovorie zahtevima vezanim za teren. Ponavljam, imamo ozbiljnu, vrlo ozbiljnu ekipu“.

Dopada mu se pogled na najbolji kvartet u ligi.

Tabela? Moje je mišljenje da smo tu gde bi trebalo da budemo. Još pre početka sezone, naš cilj, odnosno cilj kluba, grada i navijača bio je da se nađemo baš gde sada jesmo. Nadam se da ćemo i da ostenemo, da ćemo da se zadržimo na toj poziciji što vodi u Evropu. Sanjamo o tome i stvarno mislim da možemo. Jedino malo žalim što svi zajedno nismo bili tu od početka, da prođemo skupa pripreme i čitav proces. Mislim da bismo sigurno u ovom momentu imali još više bodova. Moramo da nastavimo ovako“, ceni 32-godišnji ofanzivni vezista.

Povratak u rodni grad još jednom se pokazao kao pogodak, ali nastavi li da igra kao u Kragujevcu, realno je da se Pazar suoči sa mogućnošću odlaska glavnog arhitekte.

„Sad sam još više ubeđen da sam uradio pravu stvar. Nisam se nadao da ćemo imati ekipu na ovako visokom nivou. Nisam ranije bio u prilici da pratim igre Novog Pazara, nisam ni imao vremena. Kad sam video o čemu se radi, znao sam da je dolazak ispravan potez. Pričao sam o tome i ranije, to je bio moj san. Drago mi je što je tim ovako dobar, što ima euforije, što je ceo grad uz nas, što su navijači iz nas, što uprava radi jako ozbiljan i kvalitetan posao, što su nam pružili sve neophodno kako bismo dali maksimum na terenu. Mislim da sam pogodio, a stvarno ne razmišljam o eventualnom transferu u drugi klub. Zima je pred nama, videćemo šta će da bude. Mislim da ću da ostanem u Novom Pazaru“.

Ljajić protiv Luksemburga 2019. godine (© Star sport)Ljajić protiv Luksemburga 2019. godine (© Star sport)


Poslednju od 47 utakmica u dresu Srbije odigrao je pre tri godine. Mnoge zanima hoće li biti i nastupa broj 48.

„Znate, kako...To je pitanje koje mi postavlja dosta ljudi, ali to su stvari o kojima ne odlučujem ja. Bio sam tu 11 godina, baš dugo u reprezentativnom sistemu. Naravno da sam uvek tu, baš kao što je u ovom trenutku i teško da se priča o tome. Nije odluka ne meni, ali želeo bih momcima da čestitam plasman na Evropsko prvenstvo. Mislim da su odradili dobar posao svi momci, koje baš dobro poznajem. Dugi niz godina delili smo svlačionicu, znam koliko im to znači. Stvarno sam srećan zbog njih. Nadam se da će da pruže odlične partije na Evropskom prvenstvu, a da li ću ja biti deo toga ili ne...Da pričam o tome možda je i nerealno. To bi trebalo da bude odluka ljudi koji i donose takve odluke“, zaključio je Adem Ljajić.



 


tagovi

FK Novi PazarNovi PazarAdem Ljajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara