Adios, Kanjas

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.11.19. | 09:20

Španski vezista će u zimskom prelaznom roku napustiti Crvenu zvezdu

Rekonstrukcija Zvezdinog tima u zimskom prelznom roku počeće od pozicije zadnjeg veznog. Čekaju na Marakani da se oporavi Branko Jovičić, imaju ambiciju da dovedu još jednog fizički dominantnog igrača, a da uz put raskinu saradnju sa iskusnim španskim internacionalcem Hozeom Kanjasom. Sportski Žurnal u današnjem izdanju piše da je bivši fudbaler Svonsija, Espanjola i Bajerna predvodnik fudbalera koji na proleće neće nositi crveno-beli dres.

Katastrofalna igra u sudaru sa Bajernom, kada jednostavno nije mogaoda parira Alkantari i Tolisou, učvrstila je stav sportskog sektora da Španac napusti Ljutice Bogdana.  Iskusni vezista je stigao u Zvezdu bez obeštećenja, pa ne bi bilo iznenađenje da na identičan način ode iz redova srpskog šampiona, kao što su to tokom leta učinili Vujadin Savić i Filip Stojković. Jedini problem će biti pronaći klub koji će mu ponuditi slične finansijske uslove kao Crvena zvezda, pošto momak iz Andaluzije na Marakani zarađuje 500.000 evra godišnje.

Izabrane vesti

Zaslužio je prelaznu ocenu za učinak u kvalifikacijama Hoze Kanjas. Odigrao je dobru u revanšu sa Jang Bojsom, ali je u grupnoj fazi bio totalno inferioran. Pamtiće se kako ga je Son preterčao u Londonu. Posle povrede primicača nije uspeo da se vrati u ritam. Stručni štab ga je ostavio na klupi za beogradski revanš sa Pevcima...

Kanjas je bio tek druga opcija za Zvezdin vezni red tokom letnjih meseci. Potpisao je ugovor tek kada se odustsalo od angažovanja povremenog reprezentativca Togoa Romaa iz Remsa. Procenjeno je da bi angažovanje igrača od 35 predstavljalo veliki rizik. Ispostavilo se da je Romao sposoban da igra u kontinuitetu, pošto je trenutno jedan od najboljih igrača Remsa.

(Foto Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara