Adrijan Ramos (AFP)
Adrijan Ramos (AFP)

Adrijan Ramos ne razmišlja o penziji, i dalje trese mreže po Kolumbiji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.03.23. | 05:05

Nekadašnji napadač Herte i Dortmunda pogodio u pobedi Amerike Kali nad Huniorom iz Barankilje

Sećate se Adrijana Ramosa, napadača što je tokom protekle decenije rešetao mreže u dresu Herte, kasnije sa nešto manje uspeha nastupao za Dortmund i Granadu? Iako je u januaru ušao u 38. godinu života, Kolumbijac već nekoliko sezona cepa mreže u domovini i ne razmišlja o penziji.

Ramos, trenutno napadač Amerike Kali, večeras se, u odloženom meču 7. kola kolumbijske Aperture protiv Huniora, po prvi put od starta sezone upisao u strelce i trasirao svom timu put ka pobedi - 2:0 (0:0).

Izabrane vesti

Prekaljeni golgeter se u klub u kojem je i ponikao vratio još 2020. godine i od tada za Ameriku Kali postigao 40 golova u svim takmičenjima zaključno sa večerašnjim. U aktuelnoj sezoni je doduše do večeras postio, uvodna dva kola nije se ni našao u timu, potom je na tri naredne utakmice ulazio sa klupe, ali je u tek drugom startu ove godine uspeo da "otvori golgeterski račun" i uz dve asistencije dopisao i gol.

Ramos je do pogotka stigao u 59. minutu iz odbitka, pošto je prethodno promašio jedanaesterac. Ipak, bio je najbrži, reagovao na odbijenu loptu i smestio je u mrežu za vođstvo.

Trijumf domaćina potvrdio je u finišu utakmice Fakundo Suarez, argentinski napadač i uz sunarodnika Gonsala Lensine iz Bukaramange najbolji strelac prvenstva (po pet golova obojica). Zanimljivo, za Hunior iz Barankilje je u završnih desetak minuta igrao još jedan legendarni kolumbijski napadač - Karlos Baka.

Amerika Kali je trenutno lider sa 19 bodova, dva više od Čika, ali ima i meč više od prvog pratioca. Hunior je na pretposlednjem mestu sa sedam bodova.

KOLUMBIJA 1, APERTURA – ODLOŽENI MEČEVI 7. KOLA

Četvrtak

Ekidad - Čiko 2:2 (1:2)

/Moskera 37ag, Lima 70 - Kruz 20, Londono 27/

Petak

Amerika Kali - Hunior 2:0 (0:0)

/Ramos 59, Suarez 86/



tagovi

Adrijan RamosAmerika KaliKolumbija 1Hunior

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara