AEK i Krstičić su se dogovorili, presing na Zvezdu oko obeštećenja

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.12.18. | 12:45

Zvezdin vezista je bliži odlasku nego ostanku, samo da se klubovi dogovore oko cifre

Nenad Krstičić je tema broj jedan u fudbalskoj Atini danas, a verovatno i u kancelarlijama na stadionu Rajko Mitić.

AEK je žestokom presingu za transfer srpskog veziste. Grčki mediji navode da atinski klub ima dogovor sa Krstičićem i da je sada pritisak na Crvenoj zvezdi. Srpski šampion za sada odbija da proda Krstičića u januaru, ali da rizikuje da ga izgubi za džabe narednog leta kada mu istekne ugovor.

Izabrane vesti

AEK je baš zagrizao za nekadašnjeg člana Sampdorije i Alavesa. Još prošlog leta su žuto-crni želeli Krstičića, imali načelan dogovor sa njim, ali posle plasmana Crvene zvezde u Ligu šampiona, cela priča je stopirana jer je Krstičić želeo da sa crveno-belima igra u elitnom takmičenju.

Atinjani su sada opet pokrenuli priču, a Krstičić im je još neophodniji nego letos. Odbrana titule je nemoguća misija sa 14 bodova manje od lidera PAOK-a, ali se AEK nada da u poteri za Ligom šampiona može uhvatiti drugoplasirani Olimpijakos koji mu beži šest bodova. Za to su im potrebna pojačanja u januaru, a Krstičić je prvo ime na listi želja.

Nadu Atinjana je podrgejao i transfera  Miloša Vulića koji je nedavno potpisao za Crvenu zvezdu i kojeg Grci vide kao Zvezdino osiguranje ako Krstičić ode u januaru.

AEK i Krstičić su prema saznanjima MOZZART Sporta već postigli dogovor oko ugovora na tri godine sa opcijom da saradnja bude produžena na još jednu sezonu. Prema nekim nama dostupnim informacijama, reč je o ugovoru vrednom oko pola miliona evra po sezoni. Crvena zvezda je nudila saradnju do 2023. godine sa platom od 300.000 evra godišnje. Krstičić nije bio zadovoljan Zvezdinom ponudom i dogovorio se sa Grcima.

AEK sada vrši pritisak na Crvenu zvezdu da prihvati ponudu, ali prva od 250.000 evra je odbijena. Crvena zvezda traži 1.000.000 evra što je teško izvodljiva priča s obziroma da igrač ulazi u poslednjih šest meseci ugovora. Grci će najverovatnije morati da plate klauzulu vrednu 500.000 evra. Crvena zevzda se nada da može da skolni klauzulu iz ugovora i da ostane pri stavu za obeštećenje od 1.000.000 evra. Rasplet sledi u naredna dva ili tri dana.  U ovom trenutku, Krstičić je mnogo bliži dresu AEK-a nego Crvene zvezde.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Nenad KrstičićAEK

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara