Sejduba Suma (©MN Press)
Sejduba Suma (©MN Press)

AFC kup: Kaluđerović i Stanojević protiv Li Mena za finale, Suma, Mikel i Mbokani u Bahrein po bitku za 1.300.000 evra

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.10.21. | 11:31

Danas na programu polufinalni dueli u drugorangiranom kontinentalnom takmičenju

Ko će u finale AFC kupa i u borbu za 1.300.000 evra i mesto u Ligi šampiona? Tri od četiri tima u polufinalu drugorangiranog azijskog klupskog takmičenja već su osvajala ovaj trofej, i zato možda najveću želju da se domogne finala ima Li Men Voriors. Ipak, honkonški sastav možda ima i najteži posao na gostovanju Nasafu, dok se u drugom polufinalu sastaju Al Muharak i Kuvajt SC.

Možda je Li Men novajlija u završnici, ali šef struke Čan Hiu Ming obećao je da će se njegova ekipa boriti do kraja protiv Nasafa u Karšiju. Osnovan pre samo četiri godine, Li Men je udaljen samo 90 minuta od postanka prvog kluba iz Hongkonga koji je došao do finala AFC kupa. Za taj podvig će morati da savlada odličnu uzbekistansku ekipu, koja će imati domaće okruženje i publiku uz sebe.

Izabrane vesti

15.00: (1,33) Nasaf Karši (4,70) Li Men Voriors (8,50)

Vodeći u gotovo svim statističkim pokazateljima ovogodišnjeg turnira i pun samoppuzdanja posle pobede nad ATK Mohun Baganom u četvrtfinalu sa čak 6:0, Nasaf se smatra snažnim favoritom za prolaz u prvo finale u poslednjih 10 godina.

"Na ovom nivou smo početnici. Naš klub je tek rođeno dete, imamo četiri godine, ali moji igrači imaju mnogo iskustva u AFC kupu, a i ja ga imam, tako da nismo nervozni. Nasaf je odigrao veoma dobro protiv ATK Mohun Bagana u polufinalu. Oni su brzi, vrlo agresivni i veoma su dobri po krilima i mi razumemo da je to njihova snaga, ali ni mi nismo slab tim, pa ćemo pronaći način da ih ugrozimo. Fudbal nije kao boks. Pokušaćemo da napravimo iznenađenje", izjavio je Čan pre meča.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih?

Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Kao i Nasaf, Li Men je pobedio u svakom meču koji je do sada igrao na turniru, ali sva tri prethodna susreta odigrao je u Hongkongu. Dok se Li Men prvi put u kratkoj istoriji kluba pojavljuje u završnici kontinentalnog takmičenja, Nasaf je već osvojio AFC kup 2011. i u ovogodišnje izdanje cilja titulu.

Srpski vezista Marko Stanojević rekao je da su igrači Nasafa svesni značaja sukoba, ali da su se normalno pripremili.

"Polufinale je velika i veoma važna utakmica za nas. Za meč smo se pripremili isto kao i za svaku utakmicu. U ovoj fazi turnira ne bi trebalo da se predajemo prevelikim emocijama. Izaći ćemo na teren da pobedimo", rekao je 33-godišnjak, koji za saigrača ima Andriju Kaluđerovića, dokazanog srpskog strelca.

18.00: (3,15) Al Muharak (3,25) Kuvajt SC (2,20)

U drugom meču polufinala Al Muharak dočekuje Kuvajt SC. Trostruki šampion AFC kupa Kuvajt SC suočava se sa bahreinskim timom, u kojem će obe strane nastojati da ožive prošlu slavu, pošto je Muharak osvojio ovo takmičenje 2006. godine.

Uprkos slavnoj istoriji u takmičenju, dva kluba nikada nisu igrala međusobno na kontinentalnom frontu, a njihov jedini susret dogodio se pre dve decenije na regionalnom klupskom prvenstvu GCC-a, gde je Muharak pobedio sa 2:0.

Kuvajt SC ima veliku prednost u međusobnim susretima protiv bahreinskih klubova u AFC kupu, pošto je pobedio u pet od sedam dvoboja. Sezona kuvajtske Premijer lige počinje u novembru, ali je iza Brigadira uspešna kampanja u Kupu. Ulazeći u pretposlednji izazov kontinentalne kampanje, Muharak je razočaravajuće započeo svoju ligašku kampanju, našao se na dnu tabele sa jednim bodom iz tri utakmice.

Potpisivanja velikih imena predvođena bivšim vezistom Čelsija Džonom Obijem Mikelom, australijskim internacionalnim defanzivcem Rajanom Mekgovanom, potom reprezentativcem DR Konga Dijumersijem Mbokanijem i naposletku doskorašnji vezistom Partizana Sejdubom Sumom ukrala su naslovnice u Kuvajtu, i poslala poruku svima da su Brigadiri zainteresovani za pehare.


tagovi

AFC kupNasaf Karši

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara