Fudbaleri Al Aheda posle osvajanja AFC kupa 2019. godine (©AFP)
Fudbaleri Al Aheda posle osvajanja AFC kupa 2019. godine (©AFP)

AFC KUP: Šampion kreće u odbranu trona pojačan Turkmenistancem i Sirijcima

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.05.21. | 08:53

Al Ahed iz Libana u 1. kolu grupe A igra sa sirijskom Al Vahdom (ponedeljak, 19.05)

Uzbekistanski Nasaf i turkmenistanski Ahal obezbedili su plasman u plej-of AFC kupa, sada je red da takmičenje u grupnoj fazi započne i branilac trona, libanski Al Ahed. Zbog pandemije koronavirusa svaka od grupa se igra samo u jednom gradu, zato se ne igraju sve utakmice u isto vreme. Narednih dana na programu su grupe A, B i C.

Al Ahed je osvojio titulu 2019. godine, pošto je u finalu bio bolji od Aprila 25 iz Severne Koreje sa 1:0. Priliku da odbrani trofej nije dobio prošle godine, zbog pandemije je takmičenje prekinuto. Sada, svoj pohod na novu titulu Libanci započinju u bahreinskoj Manami, duelom od 19.05 časova sa Al Vahdom iz Sirije.

Izabrane vesti

19.05: (2,35) Al Vahda (2,90) Al Ahed (3,25)

Al Ahed sa klupe predvodi Basem Marmar, koji se uglavnom oslanja na domaće igrače. Od stranaca ima samo turkmenistanca Selima Nurmuradova i sirijce Ezedina Al Avada, Mohameda Al Vakida i Amra Dženajta. Al Vahda pak nema inostrane igrače, svi su Sirijci, a najpoznatiji fudbaleri su reprezentativci Osama Omari (37 utakmica za nacionalni tim) i Jusuf Kalfa (12 nstupa). Obojica su napadači.

Došli smo u Manamu da se pokažemo u najboljem svetlu, pogotovo zbog toga što je još uvek sa nama veći deo tima koji je pre dve godine osvojio titulu. Potrudićemo se da iskoristimo njihovo iskustvo. Doveli smo i četvoricu stranaca, koji bi trebalo da nam pomognu na putu ka konačnom cilju“, kazao je trener Al Aheda Basem Marmar.

Al Ahed je trenutno tek četvrti u prvenstvu Libana, posle 16 kola je osvojio samo 24 poena. Čak 16 više ima lider Al Ansar. Ipak, u poslednja tri meča je osvojio sedam bodova. Sa druge strane prvenstvo Sirije se nedavno završilo, a Al Vahda je sezonu okončala na 4. poziciji. Šampion Tišren imao je 12 bodova više. Al Nasr iz Omana se povukao iz takmičenja, tako da će u grupi A da učestuvuju samo tri tima. Zbog toga je Al Hid slobodan u 1. kolu.

U petak počinju takmičenja u još dve grupe, a obe će biti odigrane u Amanu. Na stadionu „Kralj Abdula II“ će se u okviru B grupe sastati jordanski Al Salt i bahreinski Al Muharak, a zatim i palestinski Merkaz i Al Ansar iz Libana. U isto vreme će u grupi C na Internacionalnom stadionu u Amanu da igraju sirijski Tišren i Al Kuvajt, a zatim i palestinski Al Amari i domaći Al Fajsali. U ovoj grupi je trebalo da bude i Al Seb, ali on se povukao iz takmičenja.


tagovi

AFC kupmeđunarodni fudbalAzija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara