Fudbaleri Setifa (©Reuters)
Fudbaleri Setifa (©Reuters)

AFRIKA: Akva napada prvo mesto u Nigeriji, igra se u Alžiru, Maliju, Gambiji...

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.06.21. | 08:41

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Nigerija 1)

Posle poraza lidera šampionata Nigerija Kanoa u sredu, Akva bi pobedom u današnjem meču proitv Hertlanda mogla da izbije na prvo mesto. Akva skoro četiri meseca nije doživela poraz u prvenstvu. Ima 15 mečeva u nizu bez poraza. Na svom terenu od 12 mečeva pobedila je devet, a tri puta odigrala nerešeno, a kod kuće je primila samo četiri gola. Na prethodnih devet utakmica ovih ekipa, osam puta je domaćin slavio. Inače, elitna liga Nigerije je poznata po tome da na više od 65 odsto utakmica dolaze kečevi.

PARADO - SETIF, 18.00

(Fudbal, Alžir 1)

Setif je i dalje lider šampionata Alžira sa četiri boda više u odnosu na Sauru. Gosti su malo ukočili, ostvarili su čak tri remija u prethodnih pet kola. Parado je u sredini tabele, a ima samo bod u prethodna dva kola. U prvom delu šampionata Setif je na svom terenu slavio minimalnim rezultatom golom Mohameda Amura šest minuta pre kraja. Ne dolazi mnogo golova kada igraju ova dva tima. Na četiri vezana bilo je 0-2 pogotka.

RELIZAN - ORAN, 18.00

(Fudbal, Alžir 1)

Oran je kandidat za titulu u Alžiru. Ima samo šest bodova manje u odnosu na lidera Setif. Gosti imaju samo dva poraza, najmanje u ligi. Na poslednje tri utakmice, dva puta je Oran odigrao nerešeno. Relizan je u donjem delu tabele, bez trijumfa je već osam mečeva. Oran je dobio dva puta u nizu današnjeg rivala, i to identičnim rezultatom 1:0.

CO BAMAKO - JILEN, 18.30

(Fudbal, Mali 1)

CO Bamako je u donjem delu Grupe B elitne lige Malija. U lošoj je formi, sakupio je samo bod u poslednja četiri kola. Jilen je u vrhu, na drugom mestu sa tri boda manje od lidera Đolibe. Gosti su primili samo šest golova na prethodnih 25 kola. Jilen je dobio dve poslednje utakmice protiv Bamaka, uz 2-3 pogotka.

ĐOLIBA - BLEK STARS, 20.30

(Fudbal, Mali 1)

Đoliba je lider Grupe B šampionata Malija sa 34 boda, dok je u Grupi A najbolji Sted Malijen sa 35. Lider na svom terenu nema poraz. Ima šest pobeda i tri remija, sa samo jednim primljenim pogotkom za devet utakmica. Blek Stars je samo jednom dobio u prethodna tri kola i teško će da izbegne poraz protiv jednog od favorita za krunu u ovoj afričkoj zemlji. U prvom delu šampionata, pre nešto više od dva meseca, u duelu ovih ekipa, nije bilo pogodaka.

BRIKAMA - ELIT JUNAJTED, 21.00

(Fudbal, Gambija 1)

Brikama je trenutno drugoplasirana ekipa u najboljoj ligi Gambije sa osam bodova manje u odnosu na lidera Fortunea. Na osam utakmica ima šest pobeda i dva remija. Elit Junajted ima samo dva boda manje od Brikame, a gosti su "kraljevi remija". Na 18 utakmica čak 11 puta su odigrali bez pobednika. Imaju samo jedan poraz u sezoni. U prvom odmeravanju snaga ovih timova mreže se nisu tresle krajem januara.


tagovi

SetifAfrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara