Navijači Al Ahlija (©Reuters)
Navijači Al Ahlija (©Reuters)

AFRIKA: Al Ahli hita ka tituli u Egiptu, veliki derbi u Etiopiji

Vreme čitanja: 1min | pet. 26.05.23. | 08:42

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Etiopija 1)

Adama Siti je na sredni tabele šampionata Etiopije, dok je Legetafo na poslednjoj poziciji i sigurno ispada. Adama je u prvom delu šampionata dobila današnjeg rivala sa 3:0. Gosti su bez gola na dva poslednja duela. Legetafo nije pobedio nijedan meč od 13 na svom terenu, samo pet bodova.

SENT DŽORDŽ – BAHIR DAR KENEMA, 17.00

(Fudbal, Etiopija 1)

Veliki derbi u Etiopiji, sastaju se dve najbolje ekipe. Pet kola pre kraja šampionata ove afričke države Sent Džordž grabi ka tituli. Ima pet bodova više od jedinog konkurenta za tron, Bahir Dar Keneme. Lider je malo posustao u poslednje vreme, ima samo jedan trijumf u prethodna tri kola. Gostima je ovo dobra šansa da eventulnom pobedom unesu dramu u finišu prvenstva. Nije bilo golova u prvom odmeravanju snaga ovih timova krajem prošle godine. Dva prethodna duela ovih timova završena su remijima.

EL GEJŠ – AL AHLI, 19.00

(Fudbal, Egipat 1)

Al Ahli je na pragu titule u Egiptu, prekid dvogodišnje vladavine gradskog rivala Zamaleka. Finalista Lige šampiona ima bod više od Piramidsa i čak pet utakmica manje, pa je jasno da je sve gotovo. El Gejš je pretposlednji, probudio se u poslednje vreme, bez poraza je već šest kola, ali će teško da ostane u najboljem društvu. Moraće da traži bodove spasa protiv budućeg vladara Faraona. U prvom delu šampionata, Al Ahli je u Kairu dobio današnjeg rivala sa 2:1.


tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara