Detalj sa derbija Zamalek - Al Ahli (©Reuters)
Detalj sa derbija Zamalek - Al Ahli (©Reuters)

AFRIKA: Al Ahli i Zamalek idu u osminu finala, Esperans je klasa, Simba se penje na tron

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.04.21. | 09:35

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Ima i do tri ili četiri utakmice manje od većine rivala, ali je prvoplasiran i to sa nekoliko bodova zalihe. Esperans je vladar Tunisa, tako je u poslednje četiri godine i izvesno je da kruna neće menjati vlasnika. Četvorostruki prvak Afrike danas igra zaostali meč iz 16. runde šampionata Tunisa protiv Tatauina u gostima. Radi se o timu koji je prvi iznad crte i ima samo tri boda više od ugroženog Bizertena, ali nije u formi i bez pobede je na pet prethodnih susreta. Na dosadašnjih pet dvoboja sa Esperansom izvukao je samo jedan remi.

VILA - EKSPRES, 15.00

(Fudbal, Uganda 1)

Najtrofejniji kolektiv Ugande čeka na titulu prvaka punih 17 godina, i teško da će se i ove sezone radovati. Vila je trenutno šestoplasirana sa 11 bodova manje od lidera Vajpersa, uz meč manje, koji danas igra protiv trećeplasiranog Ekpresa, koji bi pobedom mogao da priđe lideru na bod zaostatka. Oba tima su u dobrom raspoloženju pošto su izborila plasman u četvrtfinale Kupa, a kada je reč o formi u prvenstvu Vila stoji nešto bolje sa tri uzastopna slavlja, dok je Eskpres na tri minula ligaška duela sakupio sedam bodova. Prvi meč u sezoni pripao je Ekspresu, i bila je to njegova prva pobeda nad Vilom posle šest dvoboja posta.

PAUER DAJNAMOS - INDENI, 15.00

(Fudbal, Zambija 1)

ZESKO Junajted dominira Zambijom, a ostalima preostaje da se bore za neke od pozicija koja vode u međunarodna takmičenja. Takav je slučaj sa Pauer Dajnamosom, koji je petoplasiran, i za željenim četvrtim mestom zaostaje samo bod, dok mu je videšampionska pozicija pet koraka daleko. Dajnamos je u seriji od tri pobede, na pet prethodnih domaćinstava je neporažen i nada se da će slično da bude i danas protiv Indenija, rivala koji je u donjem domu i koji nije prebrinuo brige oko opstanka. Indeni je pet bodova iznad zone ugroženih i u poslednje vreme je popravio formu. Ne zna za neuspeh na četiri vezana susreta, ali ističe se gomilom remija.

SIMBA - MTIBVA ŠUGAR, 18.00

(Fudbal, Tanzanija 1)

Drugi najtrofejniji sastav Tanzanije i trostruki uzastopni prvak bori se danas protiv Mtibve Šugar za mesto broj dva. Simba za liderom Jang Afrikanom zaostaje pet bodova, ali ima čak četiri utakmice manje u odnosu na najvećeg konkurenta u šampionskoj trci i pet mečeva manjka naspram drugoplasiranog Azama. Posmatrajući prvenstvo, Simba je neporažena na 13 prethodnih susreta, iz kojih je izvojevala 10 pobeda. Rival branioca titule Mtibva Šugar nalazi se tik iznad crvene zone, sa tri boda više od davljenika. Bez trijumfa je na sedam poslednjih okršaja i sva je prilika da će da nastavi post.

PIRAMIDS - LEL MAKASA, 21.30

(Fudbal, Egipat 1)

Piramids i Lel Makasa igraju zaostali susret 16. kola prvenstva Egipta. Radi se o jednom od derbija aktuelnog šampionata, pošto obe ekipe imaju aspiracije za osvajanjem treće pozicije i izlasku na internacionalnu scenu. Bodovno su poravnati, nalaze se tri koraka daleko od trećeg mesta, a Piramids je u blagoj prednosti, jer ima duel manje. Domaći sastav je nanizao četiri duela bez neuspeha, a šire posmatrano poražen je jednom na proteklih 14 ligaških mečeva. Sa druge strane, Lel Makasa je neporažena na šest minulih okršaja.

AL AHLI KAIRO - AL NASR, 21.30

(Fudbal, Kup Egipta)

Al Ahli iz Kaira je najtrofejniji klub sveta. Teško ih je sve pobrojati i otuda je jasno da svako takmičenje u kojem učestvuje shvata najozbiljnije. Večeras je domaćin Al Nasru u sklopu šesnaestine finala Kupa Egipta i malo je reći da je ogroman favorit. Svakako je egipatski gigant uvek favorit, a naročito kada igra protiv drugoligaša. Ne očekuje se da kormilar Al Ahlija izvede najjaču postavu, ali je izvesno da "večiti" prvak zemlje ne bi trebalo da ima problema sa Al Nasrom.

ZAMALEK - HARAS, 21.30

(Fudbal, Kup Egipta)

"Večiti" drugi u Egiptu bori se večeras protiv Harasa za mesto u osmini finala nacionalnog Kupa. Velikan iz Kaira trenutno je lider u šampionatu, ali samo zato što njegov smrtni neprijatelj Al Ahli ima tri utakmice manje. Otuda je Zamaleku Kup nadmetanje poligon za skupljanje pehara, naročito u ovom veku, i uvek ima najviše aspiracije. Rival Haras se takmiči u drugom rangu, bori se za promociju, međutim teško da može da se suprotstavi daleko jačem protivniku. 


tagovi

AfrikaEsperansAl Ahli KairoZamalekPiramidsSimba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara