Igrači Al Ahlija (©Reuters)
Igrači Al Ahlija (©Reuters)

AFRIKA: Al Ahli neporažen maršira ka tituli, Mamelodi vezao 12 slavlja, Radža Kazablanka može na vrh

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.01.23. | 09:22

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Egipat 1)

Al Ahli hita ka povratku na tron posle dve sušne godine. Danas gigant iz Kaira ima posla sa NB Egiptom, koji je u zoni ispadanja. Dok se Al Ahli nada da će da nastavi niz od 14 utakmica bez poraza u Premijer ligi Egipta, Nacionalna banka Egipta je bez slavlja u četiri uzastopna susreta. Al Ahli je na vrhu tabele sa 34 boda, četiri više od Fjučura u 14 kola, a u protekloj rundi je pobedio najvećeg rivala Zamalek sa 3:0. NB Egipta pretrpela je poraz od Al Itihada sa 3:2 u prethodnom meču i nalazi se na 16. mestu sa 12 bodova.

GALAKSI - MAMELODI, 18.30

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Mamelodi Sandauns putuje da se suoči sa TS Galaksijem u utorak, što će da bude okršaj klubova na različitom putu. Mamelodi je nanizao 12 pobeda u prvenstvu, a domaćini žele da preokrenu niz od četiri meča bez slavlja. Mamelodi je pobedio Kajzer Čifs sa 1:0 u poslednjem meču, i pobegao je na 16 bodova iznad Ričards Beja na vrhu tabele. Galaksi je na 12. mestu sa 19 bodova, samo dva korak van zone ispadanja. Galaksi je izgubio svoj poslednji meč u ligi sa 1:0 protiv Kejptaun Sitija.

EL DŽADIDA - RADŽA KAZABLANKA, 20.30

(Fudbal, Maroko 1)

Radža Kazablanka se vratila u šampionsku trku prvenstva Maroka posle četiri vezane pobede, odnosno serije od sedam duela bez neuspeha. Sada je na dva boda manje od lidera FAR Rabata i Vidada, i večeras privremeno može da preuzme čelo tabele ukoliko savlada El Džadidu u gostima. Domaćin je 10. na tabeli sa 20 osvojenih poena i šest koraka je udaljen od zone izalska na međunarodnu pozornicu. El Džadida je izgubila u prethodnom duelu posle tri vezana trijumfa.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara