Fudbaleri Al Ahlija proslavljaju gol (©Reuters)
Fudbaleri Al Ahlija proslavljaju gol (©Reuters)

AFRIKA: Al Ahlijev korak ka tituli i poravnanje sa Zamalekom, KCB preskočio Tusker

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.08.21. | 23:16

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

VESTERN STIMA – KCB – 0:2 (0:1)

Izabrane vesti

(Fudbal, Kenija 1)

Vratio se KCB na pobednički kolosek. Iznenadio je u prošlom kolu Rendžers vodeći tim kenijskog šampionata, uzeo mu je meru na strani. I za to je neko morao da plati. Na ruletu je kuglica stala na Vestern Stimin deo. Po gol u oba poluvremena, tek toliko da ne bude sekiracije i kidanja živaca navijačima. Ne ubedljivo, ali dovoljno za povratak na prvo mesto.

BANDARI – TUSKER - 2:1 (0:1)

(Fudbal, Kenija 1)

Ne bi se KCB vinuo na poziciju koju je dugo držao da Tusker nije podbacio. Treći put uzastopno. Crni dani za Tusker, nikako mu ne ide. U kontra je ritmu. Posle Najrobija je i Bandari u torbu spakovao kompletan plen. A, delovalo je da se Tuskeru neće ponoviti kiks posle Alorovog gola u 39. minutu, ali je u nastavku Bandari sa dva gola u kratkom vemenskom intervalu šokirao Tusker i smenio ga sa čela tabele.

KOLOMBO LOBO – LES ASTR – 0:0

(Fudbal, Kamerun 1)

Nije uspeo Les Astr da ponovi uspeh iz prvog dela sezone kada je tukao Kolombo. Domaći teren je domaći teren, pa se do preokreta može, dok je na gostovanju druga priča. Ništa vredno pomena nisu uradili Kolombo i Les Astr, vezale su im se noge u čvor, čuvali su nulu i sačuvali je.

PIRAMIDS – SC ISMAILI – 2:2 (1:0)

(Fudbal, Egipat 1)

Afrički kup konferencija neće uhvatiti Piramids ako nastavi ovako da prosipa bodove u šampionatu. Veliki kiks domaćina, dugo će žaliti za prepuštenim bodovima. Imao je Piramids tri boda u šaci, a onda mu je desetominutna nadoknada došla glave. Igrao se 98. minut kada je arbitar dosudio jedanaesterac za Ismaili. Gosti su sa igračem manje došli do izjednačenja, Naguiba nije slomio pritisak.

VADI DEGLA – AL AHLI – 1:2 (0:0)

(Fudbal, Egipat 1)

Sve vredno pomena desilo se u nastavku. Prespavale su tobdžije sa obe strane prvo poluvreme. Vlažni barut se osušio tokom odmora, a onda su pokazali delić raskošnog arsenala. Karaba i Šerif doneli su Al Ahliju nedostižnih 2:0, domaćin je uspeo samo da prepolovi minus, ali ne i da ga u potpunosti neutrališe. Ovim trijumfom se Al Ahli izjenačio sa najvećim rivalom na vrhu tabele – Zamalekom.


tagovi

Afrikarezzime

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara