Fudbaleri Orlando Pajratsa (©AFP)
Fudbaleri Orlando Pajratsa (©AFP)

AFRIKA: Amazulu ne da Ligu šampiona, APR je sigurica, Gorila se "digla", Stelenbošovih devet vezanih posrtanja kod kuće

Vreme čitanja: 3min | uto. 11.05.21. | 09:30

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Sudar očajnika. Mvadui Junajted i Kagera Šugar zauzimaju poslednje dve pozicije u šampionatu Tanzanije, s tim da je domaćin u daleko težoj situaciji i izvesno neće uspeti da opstane. Udaljen je Šugar osam bodova od današnjeg rivala, a 11 od zone sigurnosti, a kako je do kraja preostalo još šest rundi morao bi da niže pobede kako bi probao da se iskobelja iz ove situacije. Umesto toga vezao je 12 duela bez slavlja, dok je gost u prošloj rundi pobedom prekinuo post od devet mečeva i sada je na tri boda od sigurne luke.

AMAZULU - BAROKA, 15.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Mamelodi se odvojio na sedam bodova, pitanje prvaka je manje-više odlučeno, a izvesno je i da će drugo mesto koje vodi u Ligu šampiona da zauzme Amazulu. Taman sedam koraka je ispred Golden Erouza na četiri kola pre kraja prvenstva, pa mu je današnji dvoboj sa Barokom veoma važan. Amazulu je neporažen na 16 poslednjih prvenstvenih susreta, u seriji je od tri pobede i veliki je favorit protiv desetoplasirane Baroke. Gosti su bez slavlja na tri protekla meča.

STELENBOŠ - ORLANDO PAJRATS, 15.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Orlando Pajrats se probudio u prošlom kolu posle dva duela bez pobede i nagovestio da nije rekao zbogom trci za treće mesto. Ono mu je samo bod daleko, a ima i duel manje, pa mu današnji okršaj sa Stelenbošom otvara velike mogućnosti. Domaćin je bez slavlja na sedam prethodnih utakmica, na bod je od pozicije koja vodi u doigravanje za opstanak, ali je potpuno van forme. Na devet proteklih domaćinstava nije trijumfovao.

APR - BUGESERA, 15.00

(Fudbal, Ruanda 1)

Najuspešniji kolektiv Ruande blista i ove sezone. Branilac titule APR ostvario je maksimalan učinak u dosadašnjem toku sezone. Sa tri pobede je lider Grupe A i već viđen u narednoj fazi šampionata. Očekuje ga okršaj sa Bugeserom, koju je pre tri dana na njenom terenu porazio sa 3:0. Ovde bi trebalo da je sve jasno.

MUHANGA - GORILA, 15.00

(Fudbal, Ruanda 1)

Šampionat Ruande podseća na grupnu fazu Lige šampiona. Igra se po grupama i najbolja dva iz svake od njih učestvovaće u četvrtfinalu plej-ofa. U Grupi A se već naziru ekipe koje će nastaviti nadmetanje za titulu. Uz APR tu je Gorila, koja je posle početnog neuspeha protiv najtrofejnijeg tima u zemlji vezala dve pobede. Muhanga i Bugesera su bez bodova, i danas u okviru 4. kola imaće priliku da uhvate poslednji voz. Ipak, Gorila se "digla"...

ITIHAD TANGER - HASANIJA AGADIR, 23.55

(Fudbal, Maroko 1)

Ista meta, isto odstojanje i isti cilj. To je priča Itihada i Hasanije. U dosadašnjem toku šampionata oba tima su sakupila po 23 boda posle 15 rundi i samo su na korak od pozicije broj tri koja garantuje izlazak na međunarodnu scenu. Prilika je još dovoljno, ali međusobni sudar bi mogao da determiniše dalji tok ambicija. Itihad u duel ulazi posle pobede nad Jusufijom Berehid, dok je Hasanija vezala dva poraza.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara