Navijači ASEK-a (©YouTube)
Navijači ASEK-a (©YouTube)

AFRIKA: Bahir Dar i ASEK Mimozas za povratak u šampionsku trku

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.04.24. | 08:54

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

IHEFU – SINGIDA, 15.00

(Fudbal, Tanzanija 1)

Izabrane vesti

Singida je u poslednjih pet kola čak četiri puta poražena, te je na taj način sebi značajno zakomplikovala finiš sezone. U poslednjih osam kola ulazi sa 24 poena na svom kontu, samo dva više od timova koji su u zoni ospadanja i na pozicijama za plej-aut. Tabora, Mašudža i JKT Tanzanija imaju po 22 boda. Danas Singida gostuje direktnom konkurentu u borbi za opstanak, Ihefuu, koji takođe ima 24 poena. U poslednja tri kola zabeležio je remi i dva poraza. U prvoj polovini sezone Singida i Ihefu su odigrali 2:2.


KERAMIKA KLEOPATRA – AL ITIHAD ALEKSANDRIJA, 16.00

(Fudbal, Egipat 1)

Susretom u Kairu Keramika Kleopatra i Al Itihad će da zaokruže tačno pola prvenstva. Posle ovih 16 odigranih kola deluje da će i četvrtu sezonu zaredom, od ulaska u elitni rang, Keramika Kleopatra rutinski da izbori opstanak. Recept je bio isti u prethodna tri prvenstva - prve dve trećine odigra dobro da se učvrsti u sredini tabele, pa se onda u finišu sezone opusti, no rezultatska kriza joj ne ugrozi opstanak. Za sada Keramika Kleopatra je osma na tabeli sa 11 bodova više od Farka i zone ispadanja. U goste joj dolazi četvrtoplasirani Al Itihad, koji ima četiri boda više. Sastali su se već jednom ove sezone, početkom februara u polufinalu Liga kupa. Keramika je kao gost slavila sa 1:0, pa će u finalu 5. maja igrati protiv El Gaiša.


BAHIR DAR – HADIJA HOSANA, 18.00

(Fudbal, Etiopija 1)

Vratio je se Bahir Dar u borbu za vrh prvenstva Etiopije serijom od šest uzastopnih utakmica bez poraza (četiri trijumfa i dva remija). Bio bi u još boljem položaju da je u prošlom kolu pre šest dana uspeo kod kuće da savlada aktuelnog šampiona Sent Džordž (1:1), ali i ovako danas ima priliku da se probije na četvrtu poziciju ukoliko savlada osmoplasiranu Hadiju Hosanu. Ima 10 bodova manje od lidera Etiopija Nigd Banka, sedam od drugoplasiranog Difens Forsa i mesta koje vodi u Kup konfederacije, a šest od Sent Džordža, s tim da su sva tri tima odigrala po meč više. U prvoj polusezoni Hadija je savladala Bahir Dar sa 1:0.


ASEK MIMOZAS – BUAKE, 18.00

(Fudbal, Obala Slonovače 1)

Probudio je se malo Buake u poslednjih nekoliko nedelja, možda i ima nade za njegov opstanak. U poslednja četiri kola je ostvario dve pobede, po remi i poraz. I dalje je ubedljivo poslednji na tabeli, ima po šest bodova manje od ASI-ja i Sportinga iz Ganjoje i još devet utakmica fore da ih prestigne. Danas će ipak teško do bodova, gostuje aktuelnom šampionu ASEK-u. Domaćin je loš u prvenstvu ove sezone, previše je se fokusirao na Ligu šampiona, gde je eliminisan u četvrtfinalu posle penala. Sada je šesti na tabeli, ima 11 bodova manje od lidera San Pedra i dve odigrane utakmice manje. Praktično mora da pobedi sve do kraja ako misli da se vrati u trku za titulu. U oktobru je rutinski savladao Buake kao gost sa 3:0.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------



tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara