Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

AFRIKA: Beluizdad dočekuje najboljeg drugoligaša, Sent Džordž traži petu pobedu u nizu

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.03.24. | 08:48

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Aktuelni šampion Etiopije Sent Džordž je ušao u odličnu formu. Ostvario je sve pobede u poslednja četiri kola, pa se potpuno vratio u trku za titulu. Susret sa sedmoplasiranim Adama Sitijem dočekuje na drugoj poziciji na tabeli, ima dva poena manje od Difens Forsa, ali i odigranu utakmicu manje. Dakle, triumf u Adami bi ga vratio na vrh pred poslednjih 11 utakmica. Kod kuće u oktobru nije uspeo da savlada Adama Siti, odigrlai su 2:2. Štaviše, gubio je sa 2:0 do 65. minuta, a tek je u finišu meča došao do boda.


ERTEL KITARA – BUL, 14.00

(Fudbal, Uganda 1)

Derbi 22. kola šampionata Ugande. Sastaju se lider Ertel Kitara i drugoplasirani BUL. Do pre samo dva kola su ova dva tima bila bodovno izjednačena, ali je BUL zaređao dva poraza. Ertel je u tom istom periodu odigrao 0:0 sa Marunom, pa savladao URA sa 3:0, te sada ima četiri poena više devet kola pre kraja. Ertel nije primio gol 366 minuta, vezao je sedam utakmica bez poraza (pet pobeda i dva remija). U prvom duelu u sezoni BUL je kod kuće savladao Ertel sa 2:1.


BELUIZDAD – OLIMPIK AKBU, 22.00

(Fudbal, Kup Alžira)

Meč osmine finala Kupa Alžira. Aktuelni šampion Alžira dočekuje drugoligaša Olimpik iz Akbua. Doduše, neće Olimpik imati tako dugo taj status, već je viđeno da će izboriti promociju. Deset kola pre kraja prvenstva ubedljivo je prvi na tabeli centralno-istočne zone, sa 10 bodova više od najbližeg pratioca i samo jednim porazom od početka sezone. Zasad Olimpik u kupu nije igrao protiv prvoligaša, eliminisao je Beni Tamu (1:0) i Meheriju (2:0). S druge strane, Beluizdad je već imao jednu minu – Kabiliju (2:0). Možda ove sezone ne blista kao prošle i verovanto će prepustiti titulu MC Alžiru, ali protiv drugoligaša je Beluizdad apsolutni favorit.


ŠABAB MOHAMEDIJA – JUSUFIJA, 23.00

(Fudbal, Kup Maroka)

Igra se i kup u Maroku, samo što je tamo još uvek uvodna faza (šesnaestina finala). Večeras će u centru pažnje biti susret dva prvoligaša, Šabab Mohamedije i Jusufije. Ova dva tima su konkurentni u borbi za opstanak u eliti, Jusufija je poslednja na tabeli sa 16 bodova, čak sedam manje od Šababa, koji je iznad crte. Obe ekipe nemaju pobede u poslednja četiri meča. Prvi njihov ovosezonski susret, u Berešidu u septembru, pripao je Šababu sa 1:0. Posle toga su se sastali sredinom februara, kada su odigrali 2:2.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara