Detalj sa meča Al Ahlija i Zamaleka (©AFP)
Detalj sa meča Al Ahlija i Zamaleka (©AFP)

AFRIKA: Beluizdadova meč lopta za plasman u četvrtfinale Lige šampiona, Al Ahli u životu drži samo teorija

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.03.23. | 09:02

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona)

Esperans je propustio prvu meč loptu da se plasira u četvrtfinale Lige šampiona, pošto je u četvrtom kolu izgubio od Zamaleka sa 3:1. Tunišani popravni imaju u Sudanu, protiv poslednjeplasiranog Al Mereika. Domaćin je do sada sakupio četiri poena, dva manje od drugoplasiranog Beluizdada, tako da još može da se domogne nokaut faze. Esperans je suštinski siguran, ima devet bodova, a remi ili pobeda mu ne prave veliku razliku, svakako bi obezbedio prolaz, a u poslednjem kolu protiv Beluizdada igrao za prvo mesto.

KOTONSPORT – AL AHLI, 17.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Posle pet primljenih golova i poraza od Mamelodi Sandaunsa, aktuelni vicešampion Afrike Al Ahli je na ivici eliminacije iz elitnog takmičenja. Samo ga još teorija drži u životu, mora da savlada danas Kotonsport u Kamerunu, a zatim da se nada da će u subotu Mamelodi da ostane neporažen protiv Al Hilala u Omdurmanu. Samo ukoliko se to desi, u poslednjem kolu će moći da igra protiv Al Hilala za prolaz, jer trenutno zaostaje pet bodova za drugoplasiranim Sudancima. Dakle, ništa osim trijumfa nad Kotonsportom, nebitno kojim rezultatom, ne igra danas Egipćanima. Poslednja dva puta kada su gostovali tom timu, slavili su sa po 1:0 i 2:0. U prvom ovosezonskom duelu u Kairu Al Ahli je savladao Kamerunce sa 3:0.

SVALOUS – GOLDEN EROUS, 18.30

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Borba za opstanak u Južnoj Africi biće žestoka do kraja. Osam kola je ostalo do završetka šampionata, a Svalous i Golden Erous su veoma blizu zone ispadanja, na 14. odsnosno 12. poziciji. Svalous je lošiji, ima tri boda više od Maricburga, koji je ispod crte. Golden Erous je za jedan poen u boljoj poziciji. U prvoj polusezoni su Strele pobedile Svalous sa 4:0, čime su prekinule tradiciju njihovih međusobnih okršaja. Sva četiri prethodna duela ovih timova završena su nerešenim rezultatima.

BELUIZDAD – ZAMALEK, 20.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Tračak nade u prolaz u četvrtfinale Zamaleku je vratila pobeda nad Esperansom u prošlom kolu Lige šampiona. Slavili su Beli vitezovi sa 3:1 u Kairu, došli tako do četvrtog boda. Međutim, da bi ostali u igri za prolaz ne smeju da izgube od Beluizdada, a ako žele da se sami nešto pitaju u poslednjem kolu – moraju da pobede u Alžiru. Trenutno Beluizdad zauzima drugu poziciju, ima šest bodova, dva više od Zamaleka i Al Mereika. Tehnički, moguće je da mu trijumf nad Egipćanima bude dovoljan za prolaz dalje, ukoliko Esperans ne izgubi u Sudanu. U Kairu je Beluizdad savladao Zamalek sa 1:0.


tagovi

AfrikaAfrička Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara