Fudbaleri Beluizdada (©AFP)
Fudbaleri Beluizdada (©AFP)

AFRIKA: Beluizdadu Kup Alžira za spas sezone, šampion Etiopije na teškom gostovanju

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.04.24. | 09:37

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Izjednačeno je u vrhu tabele u plej-ofu kamerunskog prvenstva. Posle pet kol alider je Jong Sports Akademi sa 10 poena, dok su mu najbliži pratioci Viktorija Junajted i aktuelni šampion Kotonsport sa po bodom manje. Upravo se ta dva tima sastaju danas od 17 časova, Viktorija će da bude domaćin. Kotonsport još uvek ne zna za poraz u plej-ofu, ima dve pobede i tri remija. Viktorija još uvek nijednom nije remizirala, ima tri pobede i dva poraza. Zanimljivo, oba kod kuće. U ligaškom delu Kotonsport je kod kuće savladao Viktoriju u oktobru sa 1:0, a potom su u decembru na Junajtedovom terenu odigrali 2:2.


BAHIR DAR – SENT DŽORDŽ, 18.00

(Fudbal, Etiopija 1)

Etiopija Nigd Bank je u četvrtak savladala Havasu (2:1), tako da je sada opet sav pritisak na aktuelnom šampionu Sent Džordžu. Lider mu sada beži pet poena, a do kraja je ostalo još devet kola. Problem po šampiona, čeka ga izuzetno teško gostovanje. Bahir Dar je u odličnoj formi, osvojio je u poslednjih pet kola 13 od mogućih 15 bodova. Peti je na tabeli, ima šest poena manje od današnjeg rivala i odigranu utakmicu manje. Ako pobedi, praktično će i sam da se uključi u borbu za vrh. U decembru je Bahir Dar uspeo da pobedi Sent Džordž kao gost sa 2:1.


PRETORIJA – MAMELODI SANDAUNS, 19.00

(Fudbal, Kup Južne Afrike)

Četvrtfinale Kupa Južne Afrike. Aktuelni šampion i nedodirljivi vladar tamošnjeg fudbala Mamelodi Sandauns ima, barem na papiru, lak posao protiv Pretorije. Reč je o timu koji igra u drugom rangu, mada se sa Magesijem bori za promociju i moglo bi lako da se desi da ga dogodine gledamo u eliti. Poslednji put su Mamelodi i Pretorija bili rivali još 2016. godine, tada su Sandaunsi lako trijumfovali na oba susreta. Mamelodi je trenutno u seriji od 19 utakmica bez poraza u svim takmičenjima, poslednji ga je zaustavio TP Mazembe u Ligi šampiona 2. decembra. Od tada je Mamelodi zabeležio 12 pobeda i sedam remija, a nedavno se plasirao u polufinale elitnog takmičenja pobedom nad Jang Afrikansima posle penala.


BELUIZDAD – MOSTAGANEM, 18.30

(Fudbal, Kup Alžira)

S obzirom na to da će Beluizdad najverovatnije da ostane bez titule ove sezone, jer MC Alžir igra gotovo savršeno, a uz to se nije proslavio ni u Ligi šampiona i eliminisan je već u grupnoj fazi, nacionalni kup mu ostaje kao jedino takmičenje u kojem još može da izvadi fleke i koliko-toliko spase sezonu. Stigao je do četvrtfinala, ali biće veliko iznenađenje ako ne bude slavio danas i plasirao se među četiri najbolja tima. U goste mu dolazi drugoligaš Mostaganem, tim koji doduše jeste lider u centralno-zapadnoj zoni drugog ranga i najverovatnije će se plasirati u elitu. Mostaganem je samo jednom u ovom veku igrao protiv Beluizdada, u decembru 2011. godine takođe u Kupu Alžira. Beluizdad je tada slavio sa 2:0.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara