Foto: Reuters
Foto: Reuters

AFRIKA: Bitka Tunisa i Egipta za finale Arapskog kupa

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.12.21. | 09:27

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Gana 1)

Drims je jedan od pretendenata na vrh tabele, mada njegova igra porpilično oscilira od starta sezone. U poslednje četiri utakmice upisao je poraz, pobedu i dva remija, dok Karela na gostovanje dolazi osokoljena pobedom protiv Akre. U njihovim međusobnim duelima ne bi se trebalo nadati velikom broju golova - na poslednjih šest u dva navrata je bio 0:0, a samo jednom su uspeli da proizvedu tri pogotka na utakmici.

AKRA LAJONS KING FALSAL, 14.30

(Fudbal, Gana 1)

Ne mogu Lavovi iz Akre da se pohvale nekim ubitačnim napadom. Štaviše, u prvih sedam kola postigli su tek šest golova, a sleduje im podela megdana sa jednom od najčvršćih odbrana lige, odnosno prvoplasiranim timom na tabeli. Falsal je slavio na poslednje dve utakmice u prvenstvu, dok domaćin dočekuje lidera posle ubedljivog poraza od Karele (3:0).

DIFENS FORS – SIDAMA BUNA, 13.00

(Fudbal, Etiopija 1)

Sidama se nalazi pri dnu tabele etiopijske elite i nada se prekidu serije od pet mečeva bez pobede. U tom nizu tri puta je igrala nerešeno 1:1, dok je u poslednjem okršaju pretrpela težak poraz od Fasila (4:0). Difens u ovaj meč ne ulazi u mnogo boljem raspoloženju budući da je izgubio prethodna dva duela bez postignutog gola. Kada je reč o međusobnim okršajima Difens je bio ubedljiv u poslednjem (4:1), ali je pre toga dva puta gubio od Sidame.

BAHIR DAR – FASIL, 16.00

(Fudbal, Etiopija 1)

Okršaj, u ovom trenutku, dva najozbiljnija pretendenta na titulu. Fasil drži čelo tabele sa 14 bodova, dok Bahir sa jednim manje ima nameru da već danas promeni situaciju na vrhu. Međutim, za domaćina ne deluje dobro podatak da pet puta uzastopno nije slavio protiv Fasila, te da je pogađao sam na jednoj utakmici u tom nizu. Prethodna dva njihova duela okončana su remijima, pre toga je Fasil vezao dve pobede.

TUNIS – EGIPAT, 16.00

(Fudbal, Arapski kup)

Egipat juri plasman u finale Arapskog kupa i želi da ostane neporažen i 20. utakmicu zaredom. Uprkos zavidnoj seriji, u duel sa Tunišanima ne ulazi sa statusom favorita. Tunis nije imao lagan posao u četvrtfinalu protiv Omana (2:1), kao ni Egipat koji je tek u produžecima uspeo da eliminiše Jordan. Jasno je da bi Egipat bio favorit da ga predvodi Mohamed Salah, ali zvezda Liverpula će se priključiti selekciji tek pred početak Afričkog kupa nacija.


tagovi

Arapski kupAfrikaEgipatTunisreprezentacija Tunisa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara