Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

AFRIKA: Bogat program - Cosafa kup, Alžir, Maroko i Kamerun

Vreme čitanja: 3min | uto. 13.07.21. | 08:44

Pogledajte kako su završeni neki od mečeva odigrani na afričkom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Cosafa kup)

Afričke reprezentacije igraju Cosafa kup već nekoliko nedelja. Senegal na dve utakmice ima pobedu i poraz, dok je Zimbabve iz tri meča sakupio samo bod. Obe selekcije ne igraju u najjačim postavama. Senegalci su dobili poslednja dva meča protiv današnjeg rivala, a prethodni put sa 2:0 pre četiri godine.

UMS - NJU STAR, 14.30

(Fudbal, Kamerun 1)

Nju Star je najslabij tim u obe grupe elitnog šampionata Kameruna. Na 10 utakmica sakupio je samo pet bodova. UMS je u gornjem delu tabele Grupe B, sa 18 bodova iz 11 mečeva i trenutno je četvrti, ali sa samo tri boda manje od lidera Kotonsporta. U prvom delu šampionata pre nešto manje od dva meseca, UMS je dobio sa 1:0. Na pet prethodnih mečeva ovih klubova samo je jednom bilo 3+.

JUŽNA AFRIKA - LESOTO, 15.00

(Fudbal, Cosafa kup)

Južna Afrika je odlično startovala na Cosafa kupu, ima dve uzastopne pobede, uz gol-razliku 2:0. Lesoto je na tri utakmice samo jednom slavio, uz dva poraza. Meč se igra u Port Elizabetu na stadionu Nelson Mandela, pa je i to velika prednost Južnoafrikanaca. Lesoto je iznenadio Bafanu Bafanu pre dve godine u kvalifikacijama za Kup afričkih nacija, slavio je sa 3:0 u gostima.

FAR RABAT - JUSUFIJA BEREHID, 18.00

(Fudbal, Maroko 1)

Far Rabat je siguran na trećem mestu šampionata Maroka, poziciji koja vodi u Kup konfederacija, drugorangiranom takmičenju na tlu Afrike. Domaćin bi mogao da napadne Radža Kazablanku koja je na drugoj poziciji i mestu koje vodi u Ligu šampiona. U prvom delu šampionata nije pobednika u duelima ovih timova - 1:1. Na pet vezanih utakmica Jusufije i Far Rabata domaćini nisu uspeli da pobede.

RENESANS ZEMAMRA - FUS RABAT, 18.00

(Fudbal, Maroko 1)

Renesans je četiri kola pre kraja šampionata Maroka na mestu koje vodi u niži rang, ali i dalje ima šanse da se spasi ispadanje iz elite. Ni Fus Rabat nije prebrinuo brige oko opstanka, ima šest bodova više od današnjeg rivala. Tim iz Zemamre je u odličnoj formi, bez trijumfa je već šest kola, dok gosti nisu osetili slast pobede tri kola. Renasans je slavio sa 2:1 u gostima u prvom delu prvenstva. Na tri vezane utakmice ovih timova dolazio je tip 2-3 gola.

BELOIZDAD - ŠLEF, 19.00

(Fudbal, Alžir 1)

Beloizdad juri Setif u borbi za titulu u Alžiru i ne bi smelo da ima problema da pobedi Šlef, tim koji je na 13. mestu. Gosti dolaze na noge favoritu s dve vezane pobede. Beloizdad ima najmanje poraza u šampionatu, samo dva. U prvom delu prvenstva Beloizdad je dobio današnjeg rivala u gostima sa 3:1.

ORAN - SETIF, 22.00

(Fudbal, Alžir 1)

Setif je lider šampionata Alžira, ali će do kraja sezone, a ostalo je još osam kola, imati opasnog takmaca u Belouizdadu koji ima tri boda manje i utakmicu manje. Lider će večeras imati teško gostovanje Oranu, četvrtoplasiranom timu u prvenstvu ove afričke zemlje. Setif je u padu forme. Na četiri prethodna meča samo je jednom slavio, pa je doveo u pitanje prvu poziciju. U prvom delu sezone Setif je dobio sa 4:1. Na četiri poslednje utakmice ovih timova dolazila je igra gol-gol (GG).


tagovi

AfrikaAlžir 1Maroko 1sportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara