Navijači Radža Kazablanke (©AFP)
Navijači Radža Kazablanke (©AFP)

AFRIKA: Bogat program – Popravni za Radža Kazablanku, igra se i u Keniji, Etiopiji, Zambiji i Južnoj Africi

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.10.21. | 09:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Etiopija 1)

Fasil i Hadija počinju novi šampionat Etiopije. Domaćin je prošle sezone osvojio krunu u prvenestvu ove afičke države. Hadija je bila na četvrtom mestu, pa je ovo derbi premijernog kola. Prošle sezone je Fasil bio bolji u međusobnim susretima. Osvojio je četiri boda, kod kuće je bilo 1:1, a u gostima je slavio sa 1:0.

TALANTA – KENIJA CB, 14.00

(Fudbal, Kenija 1)

Kenija CB je loša počela šampionat Kenije. Ima samo bod u prva dva kola, a prošle sezone se dugo borila za titulu, koja je na kraju pripala Tuskeru. Talanta je odigrala nerešeno u premijernom kolu šampionata Kenije.

ULINZI STARS – BIDKO JUNAJTED, 14.00

(Fudbal, Kenija 1)

Ulinzi Stars je odlično startovao u novom šampionatu Kenije sa dve pobede. Bidko je sakupio samo bod u prethodna dva meča. U proteklom prvenstvu oba meča ovih rivala završeni su remijima – 1:1 i 0:0. Ulinzi Stars je na dve utakmce postigao šest golova, ubedljivo najviše od svih klubova u elitnoj ligi Kenije.

__________________________

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

__________________________

ZESKO JUNAJTED – KANSANŠI, 15.00

(Fudbal, Zambija 1)

Zesko Junajted je prošle sezone na dominantan način stigao do titule. U ovom prvenstvu već ima dva poraza, uz tri trijumfa i zaostaje već 10 bodova za liderom Grin Bafolosom. Kanšani je u donjem delu tabele, sa sedam bodova iz pet mečeva. Protekle sezone Zesko je u međusobnim utakmcama osvojio četiri boda protiv današnjeg rivala. Dobio ga je u gostima sa 2:1, dok je kod kuće bilo 1:1.

GOLDEN EROUZ – MAMELODI, 15.30

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Mamelodi je višestruki šampion Južne Afrike. Prošle sezone je dominantno stigao do krune, a i u novom prvenstvu je odlično krenuo. Ima pet pobeda i remi, a zanimljivo, ekipa iz Pretorije nije primila gol za 540 minuta. Golden Erouz je na sedmom mestu, sa pet uzastopnih mečeva bez poraza. Na četiri od pet poslednjih utakmica ovih timova bilo je 0-2 gola. Prošle sezone Mamelodi je dobio sa 3:0, dok je u Durbanu bilo nerešeno – 1:1.

SEBETA SITI – SENT DŽORDŽ, 17.00

(Fudbal, Etiopija 1)

Sebeta je u proteklom šampionatu bila peta, dok je Sent Džordž treći. U poslednjem odmeravanju snaga ovih timova bilo je bez pogodaka, dok je u prvom delu šampionata bilo 4:2 za Sent Džordž. Na pet od šest poslednjih ovih timova bio je tip 0-2.

MARICBURG – ORLANDO PAJRATS, 17.30

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Maricburg je bez remija u šest mečeva šampionata Južne Afrike. Ima dve pobede i četiri remija. Orlando je solidan, na osmom mestu, ali se očekivalo više od tima iz Johanesburga. Gosti igraju tvrde utakmice na mali broj golova, postižu u proseku gol po meču, a primili su šest pogodaka na sedam mečeva. Orlando ima četiri vezane pobede protiv Maricburga. U proteklom prvenstvu bilo je 2:0 i 3:1 za ekipu iz Johanesburga.

MULADIJA – RADŽA KAZABLANKA, 21.30

(Fudbal, Maroko 1)

Radža Kazablanka je na pet mečeva pobedila četiri, a prošle nedelje je poražena kod kuće od Berkanea (1:2). Marokanski velikan je primio samo tri gola na pet mečeva. Muladija je u sredini tabele, a igra tvde utakmice ove sezone. Gol-razlika je 5:5. Radža je dobila današnjeg rivala oba puta prošle sezone. Kod kuće sa 3:0, a u gostima sa 2:0.


tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara