(©Reuters)
(©Reuters)

AFRIKA: Borba za goli život u Alžiru i Egiptu

Vreme čitanja: 3min | uto. 04.05.21. | 09:13

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Alžir 1)

Uplovili su Paradu i relizejn u mirnu luku. Usidrili su se na sredini i praktično prebrinuli brige oko opstanka. Paradu više ne mora da se osvrće oko sebe, dok bi Relizejn osvajanjem tri boda završio posao i ne bi ga zanimali ostali rezultati. Ali, teško da će se rezultati baš tako namestiti, pa da će morati da strepi. U bezbenoj zoni, daleko od začelja, dva tima mogu da pokažu šta znaju i odigraju efikasniji meč od prvog ovosezonskog kada je bilo 1:1.

SKIKDA – BISKRA, 17.00

(Fudbal, Alžir 1)

Biskra ima priliku da gurne Skikdu u ambis. Gosti bi trijumfom napravili krupan korak ka opstanku, a Skikda bi krenula da se pozdravlja sa alžirskom elitom i da pakuje kofere za drugi rang. Bleda izdanja tokom većeg dela prvenstvene trke dovela su dve ekipe u nezavidan položaj. Ali, pokazali su Biskra i Skikda znake života. Biskra je u poslednja četiri kola upisala dve pobede i pobegla i zone koja je vodi u drugu ligu, dok je Skikdu trijum u pretprošlom kolu sačuvao od ispadanja. Makar privremeno. Biskra je neporažena na poslednja tri odmeravanja snaga sa Skikdom, a prethodni meč pripao joj je minimalcem (1:0).

RADŽA BENI MELAL – AGADIR, 17.30

(Fudbal, Maroko Kup)

Agadir se upustio u trku za duplu krunu sa Vidadom, Radža Kazablankom i Rabatom, dok Raža Beni Melal nema velike ambicije. Cilj je da izbori opstanak u drugom rangu marokanskog fudbala. Ima lak zadatak Agadir na papiru, ne bi trebalo da ima većih poteškoća da izbori plasman u polufinale i zakaže okršaj sa pobednikom duela između Radža Kazablanke i Rabata. U odličnoj je formi Agadir, slavio je na četiri od pet poslednjih utakmica, a prethodne dve runde prošao je identičnim rezultatom – 2:1.

EL ENTAG – NB EGIPAT, 21.30

(Fudbal, Egipat 1)

Nisu slučajno El Entag i NB Egipat u zoni ispadanja, zaboravili su kako se pobeđuje. Tri boda su im strana ove sezone. I jedna i drugi tim su se samo u dva navrata sladili, a domaćin ukoliko ne pobedi ni danas, stići će do 10. utakmice u nizu na kojoj nije slavio. Duel davljenika i dva poslednjeplasirana tima na tabeli i dve od tri najlošije odbrane u ligi. NB Egipat je jednu od dve pobede ostvario početkom šampionata savladavši El Entag prilično ubedljivo (3:0). Tada nije ni slutio da će se boriti za opstanak.

ESPOAR – MUKURA VIKTORI, 15.00

(Fudbal, Ruanda 1)

Espoar je lider Grupe D, a iz svake od njih četiri će po dva tima u četvrtfinale. Na početku šampionata Espoar je teškom mukom slavio na gostovanju Marinsu (1:0), primarni cilj je ispunjen, a na ruku mu je išao i rezultat iz drugog meča. Mukura Viktori je podelila bodove sa Sanrajzom (1:1). Na tri od četiri prethodna sučeljavanja ove dve ekipe došla je igra GG, a Mukura Viktori je ostvarila tri trijumfa uz jedan remi.

AS KIGALI – POLIS, 15.30

(Fudbal, Ruanda 1)

Obe ekipe bile su uspešne na startu grupne faze. I poprilično raspucane na otvaranju nove sezone. Kigali je slavio sa 4:2 na gostovanju Musanzeu, a Polis je kod kuće petardirao Etinseles (5:1). Sve to nagoveštava da bi u međusobnom duelu mogla biti viđena kiša golova. Na poslednja četiri sudara ova dva tima samo jednom utakmica nije ušla u 3+, a u dva dva navrata je palo tačno četiri gola.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara