Fudbaleri Piramidsa (©Reuters)
Fudbaleri Piramidsa (©Reuters)

AFRIKA: Četvrtfinale Kupa konfederacije!

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.04.23. | 09:31

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup konfederacije)

Prethodna dva dana su se igrali četvrtfinalni mečevi u Ligi šampiona, a danas su na programu mečevi u istoj rundi u Kupu konfederacije. Prvo će da se igra u Nigeriji, Rivers Junajted dočekuje lidera šampionata Tanzanije Jang Afrikans. S obzirom na to da je u subotu drugoplasirani tim u Tanzaniji Simba šokirala prvaka Afrike Vidad Kazablanku i savladala je sa 1:0. Rivers je pre dve godine igrao protiv Jange u Ligi šampiona, savladao ju je dva puta sa po 1:0. Rivers kod kuće nema nijedan poraz na poslednjih 25 mečeva u svim takmičenjima, zabeležio je 23 pobede i dva remija!

MONASTIR – ASEK MIMOZAS, 18.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

Tunišanski predstavnik Monastir, na čijoj klupi sedi srpski strateg Darko Nović, jedan je od favorita za osvajanje titule. Nije uspeo da osvoji prvo mesto u svojoj grupi, imao je isti broj bodova kao Jang Afrikans, ali lošiji rezultat u međusobnim duelima. ASEK je s druge strane bio prvi u grupi sa Rivers Junajtedom. Monastir je prethodnog vikenda doživeo jedan bolan poraz u domaćem prvenstvu, od Etoil Sahela (2:1), direktnog konkurenta u borbi za titulu. Ipak, imao je dovoljno vremena da se oporavi od toga. ASEK s druge strane sigurno korača ka tronu u Obali Slonovače, jedini je neporažen tim tamo i šest kola pre kraja ima šest poena prednosti u odnosu na drugoplasirani Armi.

PIRAMIDS – MARUMO GALANTS, 18.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

Piramids je pre dve nedelje ponovo ispustio priliku da osvoji prvi klupski trofej, u finalu Kupa Egipta ga je savladao Al Ahli posle penala. Posle toga je u domaćem prvenstvu vezao dve pobede, ali je i dalje daleko iza lidera Al Ahlija i nema realne šanse da dođe do titule. Ostao mu je zato Kup konfederacije, gde će rival u četvrtfinalu da mu bude Marumo iz Južne Afrike. Prvi meč igra se u Kairu. Marumo se inače bori za opstanak u domaćem prvenstvu, razigrao se tek u poslednjih pet kola (dve pobede i tri remija)), pa sada ima dva poena više od Čipe i tri od Maricburga, timova koji su ispod crte. U Kupu konfederacije je bio prvi u grupi sa USM Alžirom, Sent Eloj Lupopom i Al Akdarom, najviše zahvaljujući maksimalnom učinku pred svojim navijačima. Kao gost je imao jednu pobedu i dva proaza.

USM ALŽIR – FAR RABAT, 21.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

USM nije uspeo da osvoji prvo mesto u grupi sa Marumom, pa je sada prinuđen da igra protiv najvećeg favorita u Kupu konfederaciej, FAR-a iz Rabata. Lider šampionata Maroka vodi žestoku borbu u prvenstvu, ima bod više od Vidad Kazablanke sedam kola pre kraja, pa je pitanje koliko energije je spreman da potroši na Kup konfederacije. Verovatno će svoju šansu da traži u revanšu, a da će u Alžiru da se zadovolji i remijem. USM i FAR nikada nisu igrali do sada jedan protiv drugog.


tagovi

AfrikaKup konfederacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara