Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AFRIKA: Derbi za titulu u Egiptu

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.08.22. | 08:45

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Egipat 1)

Nacionalna Banka Egipta je, usled dva uzastopna poraza, značajno umanjila sebi šansu da se nađe na Kupu konfederacije sledeće sezone. Četvrto mesto mu je, posle pobede El Gaiša nad Al Itihadom (2:1) u nedelju, udaljeno sedam bodova. Praktično Bankari više ne smeju da prospu bodove, samo što im El Guna sigurno neće olakšati posao. Gosti su takođe u seriji od dva poraza, nalaze se sada u zoni ispadanja (u nedelju ih Istern Kompani gurnuo ispod crte), pa im gori pod nogama. Prvi duel NB Egipta i El Gune ove sezone, u martu, pripao je Bankarima sa 2:1.

ISMAILI – MISR LEL MAKASA, 18.30

(Fudbal, Egipat 1)

Idealna prilika za fudbalere Ismailija da malo udahnu svež vazduh i oslobode se stresa. Ukoliko trijumfuju danas načiniće ozbiljan proboj ka sredini tabele, što je mnogo važnije udaljiće se od opasne zone, a lakšeg rivala od Misra ne mogu da dobiju. U pitanju je naslabija ekipa u ligi, koja ima samo 15 bodova iz 27 kola i jednom nogom je već zagazila u drugi rang. Iz poslednjih osam kola Misr je osvojio samo dva boda, dok je Ismaili u poslednja četiri meča tri puta trijumfovao. Prvi njihov duel u sezoni je završen 2:2.

ZAMALEK – PIRAMIDS, 21.00

(Fudbal, Egipat 1)

Ne samo da je derbi kola, ovaj meč u Kairu je verovatno derbi čitave sezone. Jer, posle novog kiksa vicešampiona Afrike Al Ahlija u nedelju (0:0 sa Arab Kontraktorsima) postalo je jasno da su Piramidsi praktično ostali jedini ozbiljni izazivači braniocu trona Zamaleku. Uoči 28. od 34 kola Zamalek ima četiri poena prednosti u odnosu na drugoplasirane Piramide. Zasluženo, u seriji je od sedam pobeda (jednu od njih ostvario u finalu Kupa Egipta nad Al Ahlijem), ne zna za poraz od sredine maja. I Piramidsi su u formi, u poslednjih šest kola u ligi imaju pet pobeda i jedan remi. Ako žele titulu moraju da pobede večeras, a Zamalek u takmičarskoj utakmici nisu savaldali od 2019. godine. Odnosno na poslednjih šest duela. U aprilu su kod kuće poraženi sa 3:2.


tagovi

AfrikaEgipat 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara