Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

AFRIKA: Derbi za titulu u Tanzaniji, dominacija Fasil Keneme u Etiopiji, finale Kupa Južne Afrike, igra se i u Gani, Senegalu, Egiptu...

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.05.21. | 08:49

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Etiopija 1)

Fasil Kenema je ubedljvo najbolja ekipa u Etiopiji. Sakupila je 49 bodova, čak 14 više od Etiopije Bune. Za 20 kola lider je poražen samo jednom. Volkite Kenema je u sredini tabele, a već pet utakmice ne zna za pobedu. Fasil Ketema bolje igra u gostima. Kod kuće je doživela jedini poraz u sezoni, a na dve poslednje utakmice je odigrala nerešeno. U prvom del sezone najbolji tim Etiopije je pobedio današnjeg rivala sa 1:0. Istim rezultatom je bio bolji i prd dve godine.

SENT DŽORDŽ – BAHIR DAR KENEMA, 14.00

(Fudbal, Etiopija 1)

Sent Džorž je na četvrtom mestu u šampionatu Etiopije, a ima isti broj bodova kao i današnji rival Bahir. Oba tima ne mogu da se pohvale dobrom formom. Gosti su u seriji od dva poraza, dok domaćin nije pobedio već dva kola. Kada igraju ova dva kluba ne dolazi veliki broj golova. Na četiri vezane utakmice bio je tip 0-1.

SIMBA – JANG AFRIKENS, 16.00

(Fudbal, Tanzanija 1)

Veliki derbi igra se u Tanzaniji. Simba je lider sa četiri boda više od Jang Afrikensa. Lider ima i dva manje manje i slučaju pobede bio bi na korak do titule. Simba je u sjajnoj formi, vezala je pet pobeda. U prvom delu sezone Jang Afrikens i Simba su odigrali bez pobednika – 1:1. Simba je na svom stadionu dobila 10 od 13 utakmica ove sezone. Gosti su samo jednom poraženi na gostovanjima, a bez pobede su već četiri utakmica van svog stadiona.

ASANTE KOTOKO – DRIMS, 17.00

(Fudbal, Gana 1)

Najveći klub u Gani Asante Kotoko bori se za titulu. Ima dva boda manje od Grejt Olimpiksa koji je u petak pobedio Davu u gostima sa 3:2 i makar na dan preuzeo čelo. Asante će imati težak zadatak protiv četvrtoplasiranog Drimsa koji ima samo četiri boda manje i koji bi mogao da se umeša u borbu za krunu u Gani. Poslednjih pet utakmica ovih timova završeni su sa samo jednim golom. Drims ima samo jednu pobedu protiv trofejnog tima na poslednjh pet utakmica.

MADŽIVANDILA – ČIPA JUNAJTED, 18.00

(Fudbal, Kup Južne Afrike)

U finalu Kupa Južne Afrike igraju autsajdseri Madživandila i Čipa Junajted koga vodi srpski stručnjak Vladislav Helić. Oba tima se bore za osptanak u šampionatu Južne Afrike, ali imaju šansu da se bore za trofej. U prvom delu sezone u prvenstvu, u duela ova dva tima, nije bilo pobednika – 1:1. Na četiri posoednje utakmice Madživandiia i Čipa Junajteda samo je jednom došlo tri ili više golova.

DIAMBARS – MBUR PETI KOTE, 18.30

(Fudbal, Senegal 1)

Diambars je na petom mestu šampionata Senegala. Bez pobede je pet kola, a ima tri remija u nizu. Mbur Peti Kote je na tek 12. mestu. Na 13 utakmica gosti su postigli samo osam golova. Na dve poslednje utakmice dolazila je kombinacije GG3+.

AL MOGAVLON – EL ENTAG, 21.30

(Fudbal, Egipat 1)

Al Mogavlon se bori za opstanak u najboljoj ligi Egipta, dok El Entag samo čudo može da spasi ispadanja. Sa samo 12 bodova i čak 37 primljenih golova, najviše u ligi, drži “fenjer” u prvenstvu Faraona. Gosti imaju tri vezana poraza. Domaćin je bez poraza na tri poslednje utakmice, a ima dva uzastopna remija. U prvom delu sezone El Entag je na svom terenu pobedio današnjeg rivala sa 2:1.


tagovi

AfrikaklađenjeAsante KotokoSimba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara