Fudbaler El Hoduda (©YouTube)
Fudbaler El Hoduda (©YouTube)

AFRIKA: Direktor egipatskog prvoligaša obećao fudbalerima čiste papire ako zabeleže još dve pobede

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.07.23. | 08:52

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Zimbabve 1)

Potonuo je Bulavajo na sedmo mesto na tabeli, zato što u poslednja tri kola nije zabeležio nijednu pobedu. Posle dva vezana remija u prošlom kolu je izgubio od Hajlendersa (1:0). Tek je prošla prva trećina prvenstva, ti rezultati neće koštati previše Čifse ako se podignu u nastavku prvenstva, jer lider Ngezi im sada beži lako dostižnih šest poena. Bulavajo je do sada postigao 16 golova, posle Ngezija (18) je najefikasniji tim u ligi. S druge strane, Grin Fjul je jedan od tri sa najgorom odbranom. Pretposlednji je na tabeli sa 10 poena, uz gol-razliku 8:14.

ETIOPIJA BUNA – DIFENS FORS, 17.00

(Fudbal, Etiopija 1)

Ostala su još dva kola do kraja prvenstva Etiopije, a Bunu i Difens Fors preostali mečevi i ne zanimaju previše. Svakako će obe ekipe da završe pri sredini tabele, a manje je važno na kojoj tačno poziciji. Trenutno je Buna osma, Difens Fors 11, a razlika među njima je samo dva poena. Dakle, ako gosti pobede, preskočiće domaćina. Tradicionalno, na susretima ove dve ekipe vidi se veliki broj golova. Tako je bilo i ove godine, u prvom ovosezonskom meču sredinom februara odigrali su 3:3.

HARAS EL HODUD – AL ITIHAD ALEKSANDRIJA, 19.30

(Fudbal, Egipat 1)

Haras više nema ni teoretsku šansu da opstane u ligi, a tehnički direktor tog kluba Mohamed Maki se na originalan način dosetio kako da motiviše fudbalere. Obećao im je da će na kraju sezone svako od igrača moći da napusti klub bez obeštećenja i promeni sredinu ukoliko u naredna dva meča savladaju Al Itihad u prvenstvu i narednog četvrtka Al Masri u Kupu Egipta. Al Itihad, kojeg trenira srpski strateg Zoran Manojlović, izgubio je šest od poslednjih sedam mečeva u svim takmičenjima, uz jedan remi. U prvenstvu je pao na deveto mesto, ne može više da izbori bolji plasman od pete pozicije, čak i da pobedi na preostala četiri meča. Tako da, nećemo gledati tim iz Aleksandrije ni sledeće sezone u Kupu konfederacije. U prvoj polusezoni Al Itihad je savladao Haras sa 1:0.


tagovi

AfrikaEgipat 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara