Fudbaleri Drimsa (©YouTube)
Fudbaleri Drimsa (©YouTube)

AFRIKA: Drims još sanja o tituli, lider Alžira zaboravio da daje golove

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.03.24. | 09:01

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Bahir Dar je popravio malo formu u poslednje vreme, vezao je tri utakmice bez poraza. Kao gost je savladao Volajtu Diču i Difens Fors sa po 1:0, dok je kod kuće odigrao 0:0 sa Etiopijan Inšuransom. Sada je šesti na tabeli sa 26 poena, osam manje od drugoplasiranog Sent Džordža, a 10 od lidera Etiopija Nigd Banka. Prošli smo malo više od pola prvenstva, a Etiopija Buna je i dalje u vrhu tabele. Četvrta je, sa tri boda više od današnjeg rivala. U prošlom kolu joj je niz sjajnih rezultata (šest pobeda i tri remija) prekinula Dire Dava (1:2). U prvoj polusezoni, krajem oktobra, Buna i Bahir Dar su odigrali 2:2. Bio im je to peti remi na poslednjih sedam susreta.


JANG AFRIKANS – GEITA GOLD, 18.15

(Fudbal, Tanzanija 1)

Četvrtfinalista Lige šampiona Jang Afrikans, koji je nedavno preslišao prvaka Alžira Beluizdad sa 4:0, definitivno je za koplje ispred svih u šampionatu Tanzanije. Posle 18 kola ima 16 pobeda i po remi i poraz, u prošlom kolu je deklasirao Ihefu sa 5:0 i sada je ubedljivo prvi na tabeli. Drugoplasirani Azam ima pet bodova manje, iako je odigrao dva meča više, dok je Simba na -7 u odnosu na aktuelnog prvaka. Geita Gold teško da će predstavljati više od kamenčića u kopački Jange, iako je u prošlom kolu trijumfom nad Dodomom (1:0) prekinula niz od šest utakmica bez pobede (četiri poraza i dva remija). U prvoj polusezoni Janga je lagano izašla na kraj sa Geitom, sa 3:0.


DRIMS – HARTS OF OUK, 19.00

(Fudbal, Gana 1)

U poslednja četiri kola Drims je zabeležio tri pobede i jedan remi, ali ni to mu nije bilo dovoljno da se probije u gornju polovinu tabele. Tek je na 12. poziciji, sa 25 poena. Doduše, još nije kasno da se umeša čak i u borbu za titulu, pošto je prvenstvo Gane prilično izjednačeno. Lider Samarteks ima 13 bodova više, ali uz čak tri odigrana meča više. Harts of Ouk, jedan od velikana tamošnjeg fudbala, naredna je prepreka „snovima“. U seriji je od šest mečeva bez poraza (po tri pobede i remija), osmi je na tabeli sa 28 bodova i dva odigrana meča više od Drimsa. Poslednja dva njihova meča završena su istim rezultatom – 0:0.


MC ALŽIR – ASO ŠELIF, 22.00

(Fudbal, Alžir 1)

Lider alžirskog šampionata MC iz prestonice Alžira zabrinuo je malo svoje navijače. U poslednja dva kola nije dao nijedan gol, odigrao je 0:0 sa El Bajadom, a potom izgubio od ES Setifa (0:1). To je omogućilo rivalima da smanje zaostatak, MC Alžir je sakupio 40 bodova, dok su Paradu, Beluizdad i Konstantin iza njega sa po 31. Aktuelni šampion Beluizdad ima dve odigrane utakmice manje od MC Alžira, što smanjuje lideru prostor za još neki kiks. ASO Šelif je 12. na tabeli sa 23 poena, ali u poslednja tri kola je dvaput trijumfovao. MC će probati danas da ponovi partiju od 11. novembra u Šelifu, kada je slavio sa 1:0.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara