Mohamed Salah (FOTO: Reuters)
Mohamed Salah (FOTO: Reuters)

AFRIKA: Egipat bez Salahovih golova slomio direktnog konkurenta, utešno probijanje leda Gabona

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.10.21. | 23:01

Evo kako su se završili neki današnji mečevi sa afričkog kontinenta

GABON – ANGOLA 2:0 (0:0)

Izabrane vesti

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal)

Prvom pobedom u grupi F, reprezentacija Gabona je sebi kupila kakvu-takvu, istana nerealnu nadu da do kraja kvalifikacija (još dva meča) može do plasmana na mundijal u Kataru. Mirisalo je na peti meč bez trijumfa za Pantere, ali dvadesetak minuta pre kraja utakmice put pobedi utabao Pjer-Emerik Obamejan. Njegov pogodak desetak minuta kasnije ispratio je autogol To Karneira.

MOZAMBIK – KAMERUN 0:1 (0:0)

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal)

Mučili su se gosti protiv ekipe koju su pre tri dana kod kuće nadigrali 3:1. Mučili su se, ali nisu dozvolili da ih činjenica da više od sat vremena nisu probili otpor rivala demorališe, odnosno probudi paniku. Gol koji je garancija ljute borbe za prvo mesto u grupi sa Obalom Slonovače postigao je Engadeu-Engađuji u 68. minutu.

BURKINA FASO – DŽIBUTI 2:0 (1:0)

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal)

Slavlje domaćina protiv selekcije koja je izgubila poslednje četiri utakmice uz gol razliku 2:17 bilo je očekivano. Fudbaleri Burkine Faso probili su odbranu rivala tačno nakon pola sata igre preko Dajoa, da bi u 63. minutu Tapsoba podebljao prednost lidera grupe A. Da Burkina Faso neće imati nikakvih problema da sačuva kapital od dva gola postalo je jasno nakon crvenog kartona Dahera iz 67. minuta.

OBALA SLONOVAČE – MALAVI 2:1 (1:1)

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal)

Teže nego što se očekivalo Obala Slonovače slomila je otpor Malavija, ali tri boda se pišu i oni Slonove ostavljaju na prvoj poziciji u grupi. Nisu se fudbaleri propisno ni rastrčali po terenu, a Nikola Pepe je za manje od stotinak sekundi zatresao mrežu rivala. Sredinom prvog dela gosti su uspeli da vrate rezultatski egal, a domaćini nisu uspevali da iz igre nanesu štetu ekipi Malavija. Sreća njihova pa su iznudili penal, koji je sredinom drugog poluvremena u gola pretvorio Frenk Kesi.

LIBIJA – EGIPAT 0:3 (0:2)

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal)

Trinaesta utakmica zaredom kako Egipat ne zna za poraz, a večerašnjim trijumfom u Bengaziju napravio je presudan korak ka plasmanu na Mundijal naredne godine. Ubedljiva izvedba Mohameada Salaha i drugova protiv direktnog konkurenta za prvo mestu u grupi s tim da se zvezda Liverpula večeras nije isticala golovima, već tu ulogu prepustila saigračima. El Fotuh i Mustafa Mohamed su u završnici prvog poluvremena trasirali put ka pobedi koju je dvadesetak minuta pre kraja overio Sobi.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara