Fudbaleri Mamelodi Sandaunsa (©AFP)
Fudbaleri Mamelodi Sandaunsa (©AFP)

AFRIKA: Favorit za osvajanje Lige šampiona dočekuje najvećeg autsajdera, počinje i Kup konfederacije

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.11.23. | 09:41

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

MAMELODI SANDAUNS – NUADIBU, 14.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Izabrane vesti

Poslednji meč prvog kola Lige šampiona. Mamelodi Sandauns je aktuelni šampion Južne Afrike, lider je u svom prvenstvu, a nedavno je osvojio i prvo izdanje Afričke fudbalske lige pobedom nad Vidad Kazablankom u finalu. Prošle sezone je igrao polufinale Lige šampiona, suvišno je i napisati da je jedan od favorita za osvajanje elitnog takmičenja. Nuadibu je s druge strane najprijatnije iznenađenje što je u eliti, prvak Mauritanije je imao sreće na žrebu u kvalifikacijama i izbacio dva, ipak favorizovana protivnika – Al Ahli iz Tripolija i Real Bamako. Nikada do sada Nuadibu nije imao priliku da igra protiv Mamelodija.


FJUČUR – SUPERSPORT, 14.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

Ove nedelje počinje grupna faza Kupa konfederacije, drugog po kvalitetu klupskog takmičenja u Africi. Jedan od derbija odigraće se u Kairu, Fjučur će ugostiti predstavnika Južne Afrike Supersport. Posle šest kola je Fjučur treći u prvenstvu Egipta sa 12 poena (četiri pobede i dva poraza), dok je Supersport u svojoj ligi drugi sa 23 boda iz 12 mečeva. Fjučur je veoma mlad klub, pa do sada nije imao priliku da se sastane sa Supersportom.


ZAMALEK – ABU SALIM, 17.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

Pre nedelju dana Zamalek je posle penala savladao Piramids i tako se plasirao u finale Kupa Egipta. To mu je najveći uspeh u poslednjih nekoliko meseci, pošto je u prvensvu prošle sezone odigrao veoma slabo, a ni ove nije započeo mnogo bolje (osam poena posle šest kola). Egipatskom velikanu je Kup konfederacije takmičenje u kojem može da ohaje grehe, pogotovo jer grupa koju je dobio nije preterano jaka. Prvi rival mu je libijski Abu Salim, tu su još Sagrada iz Angole i SOAR, predstavnnik Gvineje. U kakvoj god krizi da je, Zamalek ima samo jedan poraz pred svojim navijačima na poslednjih 17 mečeva u svim takmičenjima.


BERKAN – SEKUKUNE, 20.00

(Fudbal, Kup konfederacije)

D grupa Kupa Konfederacije je možda i najjača, jer stvarno svako može da pobedi svakoga. Kao prvi favorit se izdvaja Berkan, marokanski velikan je osvojio ovo takmičenje 2022. godine. Međutim, ni južnoafrički predstavnik Sekukune, baš kao ni Stad Malijen i Dijabl Noar iz DR Konga nisu bez ambicije da se plasiraju u četvrtfinale. Berkan je u prvenstvu Maroka još bez poraza, posle devet kola je drugi sa 17 bodova. Ima čak pet remija, od čega tri na poslednja tri meča. Sekukune se u Južnoj Africi muči ove sezone, tek je 12. sa 14 poena iz 12 kola.


tagovi

AfrikaAfrička Liga šampionaKup konfederacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara