Duel sa prvog meča Al Ahlija i Radže (©AFP)
Duel sa prvog meča Al Ahlija i Radže (©AFP)

AFRIKA: Gori Kazablanka zbog Lige šampiona - Vidad je prošao, sada Radža juri dva gola zaostatka

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.04.23. | 09:05

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona)

Prvi polufinalista u petak je postao Vidad iz Kazablanke, pošto je pobedio tanzanijskog vicešampiona Simbu posle penala. Senzacija bi bila da mu se danas ne pridruži i Mamelodi Sandauns, koji je u prvom meču u Alžiru deklasirao Beluizdad sa 4:1. Sada pred domaćim navijačima očekuje se da rutinski odbrane tu prednost. Od poslednjih 12 utakmica pred svojim navijačima, Mamelodi je trijumfovao na 11, uz jedan remi. Ukupno je u tom periodu primio samo šest golova, na četiri utakmice. Beluizdad je 2021. godine u Pretoriji, u grupnoj fazi Lige šampiona, uspeo da trijumfuje sa 2:0, ali sada mu ni taj rezultat nije dovoljan za prolaz. Čak ni 3:0, zbog pravila gola u gostima koje još uvek važi u Africi.

ESPERANS TUNIS – KABILIJA, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Esperans je jedan od najvećih favorita za osvajanje trofeja, a ko ih je iole ispratio ove sezone zna i zašto. Ne igra prvak Tunisa preterano atraktivno, ali je čvrsta, takmičarska ekipa. Trener Nabil Malul je 2011. godine već doneo Esperansu jednu titulu u Ligi šampiona sličnim pristupom, zato ne očekujte na njihovim mečevima mnogo golova. U Alžiru su savladali Kabiliju sa 1:0, gosti moraju da jure rezultat, a to je situacija u kojoj se Esperans najbolje snalazi. Tunišani su grupnu fazu okončali prvi na tabeli sa tri pobede, 11 poena, uz gol-razliku 6:4. Samo je meč protiv Zamaleka u Kairu (poraz sa 3:1) doneo više od dva pogotka.

RADŽA KAZABLANKA – AL AHLI, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Desetostruki prvak Afrike Al Ahli jedva se provukao do četvrtfinala, pobedom u poslednjem kolu grupne faze nad sudanskim Al Hilalom sa 3:0. Međutim, da je i dalje jedna od najjačih ekipa na Crnom kontinentu potvrdio je u četvrtfinalu, u Kairu je potpuno nadigrao Radžu i savladao je sa 2:0. Gledajući sva takmičenja, bila je to šesta uzastopna pobeda Egipćana u nizu. U tom periodu su primili samo jedan gol, u finalu Kupa Egipta od Piramidsa (1:1), kojeg su potom savladali posle penala. Imali su Crveni đavoli u međuvremenu nedelju dana da se spreme za revanš, kao uostalom i Marokanci. Radža kod kuće nije izgubila nijednu od poslednjih 17 utakmica u svim takmičenjima, ima 12 pobeda i pet remija. U Ligi šampiona je dobila svakoga sa najmanje dva gola razlike, Vajpers sa 5:0, Horoju 2:0, a Simbu 3:1. Sada je opet prinuđena da ponovi tako nešto.



tagovi

AfrikaAfrička Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara