Navijač Alžira (©Shutterstock)
Navijač Alžira (©Shutterstock)

AFRIKA: Igraju samo Alžirci, šteta što je sve već rešeno

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.06.22. | 08:55

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Alžir 1)

Retko koje prvenstvo ima neuzbudljivo poslednje kolo kao alžirsko, sva bitna pitanja su rešena. Tako Olimpik iz Medeje nije uspeo da izbori opstanak. U poslednja tri kola je osvojio samo jedan bod, a zadesilo se da je Šelgum pobedio na četiri od poslednjih pet kola (jednom remizirao), pa je pobegao Olimpiku na devet bodova razlike. Zato, ovaj meč poslednjeg kola nema nikakav rezultatski značaj, poznato je ko će ispasti iz lige. Pored Olimpika, to su Husein Dej, Relizan i Tlemsen. U prvom susretu u sezoni, zapravo jedinom njihovom u novijoj istoriji, Šelgum je savladao Olimpik sa 2:0.

HUSEIN DEJ – BISKRA, 17.45

(Fudbal, Alžir 1)

Od kako je ostao i matematički bez šanse da opstane u ligi, Husein Dej kao da se potpuno predao. Vezao je četiri poraza u poslednja četiri kola, pa više ne može ni do 15. mesta, koje takođe ne donosi ništa. Od daljeg takmičenja je ruke digla i Biskra, koja više ne može do mesta u Kupu konfederacija, pa je iz poslednja tri kola osvojila samo dva poena. Biskra je u februaru savladala Husein Dej sa 2:1, čime je prekinula mini-seriju od dva nerešena ishoda u njihovim susretima.

MC ALŽIR – ORAN, 17.45

(Fudbal, Alžir 1)

Poput ranije pomenutih klubova, i igrači MC Alžira su pre vremena glavom otišli na odmor. U poslednjih pet kola su osvojili samo dva boda, skliznuli su na sedmo mesto, sa sedam poena zaostatka za četvrtoplaasiranim USM-om. S druge strane, igrači Orana kao da su živnuli tek kada su shvatili da su obezbedili opstanak, odjednom su im se noge odvezale i napravili su seriju od čak 12 utakmica bez poraza. Posebno dobro igraju u poslednjih nekoliko kola, primili su samo jedan gol na poslednjih pet utakmica i ostvarili tri pobede u tom periodu. U prošlom meču su Tlemsen deklasirali sa 5:0. U prvoj polusezoni je Oran na svom terenu savladao MC sa 1:0.

MAGRA – RELIZAN, 17.45

(Fudbal, Alžir 1)

Magra je i matematički obebedila opstanak u prošlom kolu, pobedom nad šampionom Beluizdadom u gostima sa 2:1. Pobegla je tako Olimpiku na nedostižnih +7, pa sada može da igra potpuno rasterećeno protiv budućeg drugoligaša. Pomenutom pobedom je prekinula seriju od četiri meča bez trijumfa (po dva poraza i remija). Relizan je u poslednja tri kola osvojio četiri poena, ali je u isto vreme uspeo da primi čak 14 golova! Beluizdad mu je dao osam, Husein Dej i Arba po tri. Sada Relizan ima ubedljivo najlošiju odbranu u ligi, sa primljenih 83 pogotka iz 33 meča. Magra mu je u prvoj polusezoni postigla dva, slavila je sa 2:1.



tagovi

AfrikaAlžir 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara