Fudbaleri Mamelodi Sandaunsa (©AFP)
Fudbaleri Mamelodi Sandaunsa (©AFP)

AFRIKA: Kraljevi remija traže pobedu, Simba potvrđuje dominaciju u Tanzaniji

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.05.21. | 09:04

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kenija 1)

Serija dobrih rezultata Karlobangi Šarksa prekinuta je prošle nedelje. Ulinzi Stars su savladali Ajkule sa 2:0 i tako im naneli prvi poraz posle pet kola. Prethodno su oni imali četiri pobede i remi, sa ukupno jednim primljenim golom. Sad se traži početak novog niza, i to protiv Najrobi Sitija, koji je u prošlom kolu trijumfovao nad Sofopakom posle tri kola bez pobede. Karlobangi je četvrti na tabeli i boriće se za titulu, KCB mu trenutno beži pet bodova. Najrobi je na sredini tabele i biće zadovoljan opstankom u elitnom rangu.

NAMUNGO - SIMBA, 15.00

(Fudbal, Tanzanija 1)

Simba je ubedljivo najbolji tim u Tanzaniji, to pokazuje i tabela. Nije mala stvar kada ste najbolji u ligi, a imate čak četiri ili pet odigranih utakmica manje. Simba ima isti broj bodova kao drugoplasirani Jang Afrikans, koji ima četiri meča više, a poen prednosti od trećeplasiranog Azama, koji ima pet utakmica manje. Četvrta uzastopna, a 22. ukupno titula već je na putu ka vitrinama. Namungo je tvrd rival, na osam njegovih prethodnih utakmica nijednom nije došlo 2+. Uz to, nije izgubio na poslednjih pet mečeva. Simbu ipak nije pobedio.

SVALOUS - MAMELODI SANDAUNS, 17.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Fudbaleri Mamelodi Sandaunsa su završili u prošlom kolu sav posao, pobedom nad Supersport Junajtedom (3:1) su odbranili tron. Sada mogu da igraju potpuno rasterećeno preostala tri kola. Za razliku od njih, Svalousu su bodovi neophodni ako želi u Kup konfederacija. Trećeplasirani Golden Erous mu beži četiri poena, ali ima i odigranu utakmicu više. Problem je što su Svalousi svetski rekorderi po broju remija. Odigrali su nerešeno na 12 od poslednjih 14 mečeva, od čega je osam završeno rezultatom 1:1.

ADUANA STARS - ASANTE KOTOKO, 17.00

(Fudbal, Gana 1)

Fudbaleri Asante Kotoka i Harts of Ouka će do kraja sezone da vode veliku borbu za prvo mesto. Trenutno su izjednačeni, sa po 46 bodova, a sada je red na Asante Kotoko da traži bodove. Gostuje Aduana Starsu, koji je sedmi na tabeli. Asante Kotoko nije pobedio na poslednja dva meča, remizirao je sa Libertijem i VAFA-om. Povratak na pobednički kolosek traži protiv protivnika kojeg nije pobedio na poslednja tri meča. Aduana Stars je trijumfovao na prethodna dva susreta sa po 1:0. Igra 3+ nije došla na poslednja četiri duela.

PROGRESO DO SAMBIZANGA - 1. AVGUST, 17.30

(Fudbal, Angola 1)

Primeiro de Agosto, odnosno 1. Avgust trenutno je prvi na tabeli u šampionatu Angole. Sezona ulazi u poslednju trećinu, a lideru preti Sagrada, koja ima dva poena manje, ali i odigrani meč manje. Zato je 1. Avgustu važno da trijumfuje na gostovanju Progresu i nastavi seriju od devet utakmica bez poraza. U tom periodu je trijumfovao šest puta i u tri navrata remizirao. Primero de Agosto je savladao Progreso samo tri puta na poslednjih osam susreta, ali su mu zato pripala oba prethodna duela. Progreso ne zna za pobedu na četiri vezana meča.

MAGREB FES - OLIMPIK SAFI, 20.15

(Fudbal, Maroko 1)

Duel timova sa sredina tabele šampionata Maroka. Magrebu je malo neprijatnija situacija, bliži je zoni ispadanja, a za to je kriv sam. Remizirao je na tačno polovini svojih prvenstvenih susreta, 10 u dosadašnjih 20 kola. Ima samo jednu pobedu u poslednjih pet susreta, za razliku od Olimpika koji je u nešto boljoj formi. Izgubio je samo jedan meč u tom periodu. Zanimljivo da je na poslednja četiri susreta Magreba i Olimpika, računajući sva takmičenja, zabeležen nerešen rezultat.


tagovi

SimbaMamelodi SandaunsAsante Kotoko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara