Shutterstock (Ilustracija)
Shutterstock (Ilustracija)

AFRIKA: Lider druge alžirske lige nastavlja seriju pobeda, igra se i u etiopijskoj eliti

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.11.21. | 09:53

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Etiopija 1)

Obe ekipe su prvenstvo Etiopije startovale sa dve pobede, a onda upisale po remi i poraz. Taj podatak nagoveštava ujednačen okršaj, mada kvote favorizuju domaći sastav. Defens je već 180 minuta bez zatresene mreže rivala, dok je Dar Kenema postigla bar po gol na svakom meču ove sezone.

SEBETA SITI - VOLALTA, 16.00

(Fudbal, Etiopija 1)

Od 20. oktobra od kada je Sebeta odigrala premijerni meč u novoj sezoni, iščekivanje pobede još je prisutno. Učinak od tri remija i jednog poraza ne uliva mnogo optimizma, kao ni činjenica da je postignut samo jedan gol. Doduše, odbrana radi dobar posao i u proseku prima pogodak na svakoj drugoj utakmici. Volalta je u naletu sa tri vezane pobede, ali joj to ne daje epitet favorita pred današnji meč.

ŠAUJA - BATNA, 15.00

(Fudbal, Alžir 2)

Šauja je sjajno otvorila šampionat, sa tri pobede iz prve tri utakmice u kojima je svaki put uspela da sačuva mrežu. Međutim, već dve runde ne zna za trijumf, a kako igra u poslednje vreme, Batna je sve osim rivala za vađenje. Gosti su vezali tri pobede i nadaju se da će drugi put zaredom dobiti Šauju. Istorijat međusobnih okršaja ovih rivala datira od 2003. godine, a zanimljivo nikada nisu prebacili brojku od tri gola kada su odmeravali snage.

TELEGEMA - EULMA, 15.00

(Fudbal, Alžir 2)

Domaći sastav može da se pohvali da sa devet datih golova ima najbolji napad u ranoj fazi šampionata Alžira. Postiže skoro dva gola po utakmici, a mini krizu posle remija i poraza, prebrodio je pobedom u prethodnoj rundi. Izazivač je Eulma, ekipa iz zone ispadanja i jedan od četiri tima koji za sada nemaju pobedu. Pritom se gosti muče i sa realizacijom što potvrđuje samo jedan postignut gol na pet utakmica.

ANABA - MILILA, 15.00

(Fudbal, Alžir 2)

Posle pet rundi, Anaba je vodeći tim u drugom rangu alžirskog fudbala. Vezala je četiri pobede i na tom putu primila samo dva gola, U goste joj dolazi Mila, takođe osokoljena nizom od tri trijumfa, a pritom je i zategla odbranu i primila tek jedan gol u minule tri utakmice. Miriše na tvrd meč i najverovatnije mali broj pogodaka.


tagovi

AfrikaAlžiretiopija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara