Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AFRIKA: Lider egipatskog šampionata gostuje u Zambiji u Kupu konfederacija, Saura dočekuje hit tog takmičenja

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.02.22. | 09:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup konfederacija)

Jedini preostali predstavnik Zambije u međunarodnim takmičenjima, Zanako, nije dobro otvorio Kup konfederacija. U 1. kolu ga je savladao Sfaksijen u Tunisu sa 1:0. Danas ima Zanako još težeg rivala, jednog od glavnih favorita za osvajanje trofeja, Piramids. Egipćani su takmičenje otvorili pobedom nad Al Ahlijem iz Tripolija sa 2:1. Do bodova su došli malo teže nego što se očekivalo, tek posle preokreta. Piramidsi su inače trenutno prvi na tabeli egipatskog šampionata, pošto imaju bod više od Al Ahlija iz Kaira, koji ima jedan meč manje.

AL ITIHAD TRIPOLI – ORLANDO PAJRATS

(Fudbal, Kup konfederacija)

Libijski Al Itihad tek sada započinje nastup u Kupu konfederacija, zato što je njegov meč prvog kola sa Rojal Leopardsima bio odložen za 6. mart. Orlando Pajratsi su u 1. kolu ostvarili pobedu koja će im verovatno doneti prvo mesto u B grupi, nad direktnim konkurentom alžirskom Saurom sa 2:0. Pirati su protiv Libijaca i komšijskih Leoparda apsolutni favoriti. Al Itihad je inače najbolji libijski klub ove sezone, prvi je u domaćem prvenstvu, iako ima dva odigrana meča manje od drugoplasiranog Olimpika iz Ez Zavije.

AL MASRI – MAZEMBE, 17.00

(Fudbal, Kup konfederacija)

Derbi kompletnog 2. kola Kupa konfederacija. U meču C grupe se sastaju dva favorita za njeno osvajanje, egipatski Al Masri i petostruki prvak Afrike, Mazembe. Tim iz DR Konga je u 1. kolu savladao Otoho d Ojo sa 1:0 i tako došao do prvih bodova, dok je Al Masri uzeo samo bod na gostovanju Kotonsportu u Kamerunu. Oni su odigrali meč bez golova. Al Masri je generalno u lošoj formi, čak i ako zanemarimo Liga kup Egipta, u kojem su svi vodeći timovi igrali sa rezervama. U prvenstvu je vezao dva meča bez trijumfa, u četvrtak je na svom terenu odigrao samo 1:1 sa Keramikom Kleopatrom.

ŽANDERMERIJE – SIMBA, 17.00

(Fudbal, Kup konfederacija)

Mala je šansa da će Simba da odbrani titulu u Tanzaniji, obrukao se i u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa sada utisak može da popravi samo u Kupu konfederacija. Sezonu će spasiti ako stigne do završnice ovog takmičenja, jer za sada nema nijedan međunarodni trofej. Posle pobede nad ASEK Mimozasom (3:1) na otvaranju grupne faze, jasno je da Simba cilja na tron. Ipak, ne sme da potceni Žandermerije iz Nigera, pogotovo ne na njegovom terenu. Policajci su u prvom kolu dobro preznojili Berkan, iako su na kraju izgubili u Maroku sa 5:3.

SAURA – ROJAL LEOPARDS, 20.00

(Fudbal, Kup konfederacija)

Najveći hit alžirskog šampionata, trenutno drugoplasirana Saura, grupnu fazu Kupa konfederacija je otvorila porazom od Orlando Pajratsa u Johanesburgu sa 2:0. Danas joj je rival daleko slabiji, debitant u ovom takmičenju, Rojal Leopards iz Esvatinija. Retko se dešava da uopšte neki tim iz nekadašnjeg Svazilenda dođe ovako daleko u međunarodnom takmičenju, Rojal Leopardsi su tek drugi klub koji su to uspeli. U kvalifikacijama su posle nekoliko odlaganja zbogzdravstvenih problema pre desetak dana šokirali alžirsku Kabiliju i ostvarili istorijski uspeh. Njima će svaki bod u grupnoj fazi da bude premija.


tagovi

AfrikaKup konfederacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara