Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

AFRIKA: Mamelodi nepobediv u prvenstvu, Oran se nameračio da opstane

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.05.24. | 09:28

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

El Dakleja putuje da se suoči sa Baladijat Al Mehalom u Premijer ligi Egipta u utorak, pošto oba tima dostižu ključni trenutak u svojim nastojanjima da izbegnu ispadanje. Baladijat se nalazi na 16. mestu sa 19 bodova, i samo je poen daleko od sigurne luke. Baladijat je izgubio poslednji meč u ligi sa 1:0 od Farka, što je njihov peti uzastopni poraz. El Dakleja je remizirala 0:0 protiv El Gune u poslednjem ligaškom meču i produžila niz bez pobeda na 21. Ne čudi što je na dnu sa 12 bodova, osam manje od zone bezbednosti.

GALAKSI - MAMELODI, 19.30

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Galaksi se suočava sa Mamelodijem koji nije pretrpeo poraz u čitavoj sezoni prvenstva Južne Afrike i logično je da je osigurao šampionsku titulu pre kraja kampanje. Mamelodi je ostvario pobedu od 1:0 nad Stelenbošom u poslednjem meču i ima 22 boda ispred drugoplasiranog na vrhu tabele. TS Galaksi je na četvrtom mestu sa 43 boda. Galaksi zaostaje šest poena za trećeplasiranim Orlando Pajratsom za mesto u Kupu konfederacije. Galaksi je slavio u prethodnom kolu sa 1:0 nad Pajratsima.

ORAN - USM ALŽIR, 20.00

(Fudbal, Alžir 1)

Bliži se kraj u šampionatu Alžira. Oran se bori za opstanak i prvi je ispod crte sa 26 osvojenih poena, koliko ima i Ben Akun u mirnoj zoni. Oran je popravio formu i neporažen je u tri poslednja duela, a minuloj rundi je savladao Setif sa 4:1. USM Alžir je petoplasiran sa 39 bodova, šest poena daleko od plasmana u Kup konfederacija, uz i do tri duela manje od konkurencije. USM je u prošlom kolu izgubio od MC Alžira sa 1:0, i prekinuo niz od pet susreta bez neuspeha.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara