Mosa Lebuso (©Reuters)
Mosa Lebuso (©Reuters)

AFRIKA: Mamelodi overava titulu, Zesko hita ka kruni u Zambiji, igra se u Egiptu, Etiopiji, Alžiru, Maliju...

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.05.21. | 08:40

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Etiopija 1)

Sent Džordž je treći u prvenstvu Etiopije, ali ne može da se pohvali formom. Poražen je na dve od tri poslednje utakmice. Volkite je na 11. mestu, a bez pobede je devet kola u najboljoj ligi ove afričke države. U prvom delu šampionata Sent Džordž je slavio u gostima protiv Volkite sa 4:3.

BLEK LEOPARDS - KAJZER ČIFS, 15.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Domaćin je otpisan, na poslednjem mestu u prvenstvu Južne Afrike, dok je Kajzer razočarao ove sezone. Tek je 11 i još nije obezbedio opstanak. Gosti su četiri utakmice bez poraza. Poslednje dve utakmica ovih rivala završene su bez pobednika. Prošle godine u decembru, u prvom delu sezone, u Johanesburgu je bilo 2:2.

PRISON LEOPARDS - ZESKO JUNAJTED, 15.00

(Fudbal, Zambija 1)

Zesko je na pragu titule u najboljoj ligi Zambije. Ima osam bodova više od najbližeg pratioca Zanake. Lider ide u goste Leopardsima koji su u donjem delu tabele. Do kraja sezone domaćin će se boriti za opstanak. Zesko posrće u finišu sezone. Ima dva poraza u prethodna tri kola, ali je protekle nedelje slavio u gostima protiv Lusake sa 1:0.

MAMELODI - SUPERSPORT, 17.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Tri kola pre kraja šampionata Južne Afrtike sve je spremno za slavlje u Pretoriji. Mamelodi prošle nedelje nije uspeo da se plasira u polufinale Lige šampiona. Poražen je od branioca krune Al Ahlija iz Kaira. Ukoliko danas pobedi Supersport, Mamelodi će postati šampion jer ima sedam bodova više od Ama Zulua i meč manje. U prvom delu prvenstva nije bilo pogodaka u duelu ovih timova.

MAGRA - SETIF, 18.00

(Fudbal, Alžir 1)

Setif grabi ka titulu u Alžiru. Ima pet bodova više od najbližeg pratioca Saure. Današnji rival je Magra koja se bori za osptanak. Lider šampionata je najbolji gost u ligi. Sakupio je 20 bodova, a ima samo dva poraza na 10 mečeva. Magra nije poražena na svom terenu četiri poslednje utakmice. U prvom delu sezone Setif je kod kuće dobio Magru sa 2:0, a ima tri uzastopna trijumfa.

KERAMIKA KLEOPATRA - ENPI, 19.00

(Fudbal, Egipat 1)

Domaćin je sedmi u najboljoj ligi Egipta, a bez pobede je šest poslednjih utakmica. Enpi je na 12. mestu, a bez trijumfa je četiri kola. U prvom delu šampionata Enpi je slavio protiv današnjeg rivala sa 1:0. Keramika ima tri remija u prethodna četiri kola.

CO BAMOKO - BLEK STARS, 19.00

(Fudbal, Mali 1)

Oba tima nalaze se u sredini tabele Grupe B elitnog prvenstva Malija. Bamoko je u naletu, dobio je dve od tri poslednje utakmice. Blek Stars je takođe u formi, ima samo jedan poraz u četiri kola. Crne zvezde su slavile u prvom meču na svom terenu protiv današnjeg rivala sa 2:1.


tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara