Fudbaleri Mamelodi Sandaunsa (©AFP)
Fudbaleri Mamelodi Sandaunsa (©AFP)

AFRIKA: Mamelodi u situaciji da porazom izbaci Al Ahli iz Lige šampiona, Simba i Kabilija igraju za prolaz

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.03.23. | 09:05

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona)

Ako verujete u to da će prvak Južne Afrike Mamelodi Sandauns da kalkuliše, ovo je idealna prilika da se kladite na Al Hilal. Jer, ako Sudanci pobede, aktuelni vicešampion i jedan od najvećih konkurenata Mamelodija za trofej u Ligi šampiona Al Ahli biće eliminisan kolo pre kraja grupne faze. Aktuelni vicešampion Afrike je u petak savladao Kotonsport sa 4:0, ali ni to mu neće pomoći u slučaju trijumfa Sudanaca. Jer, Mamelodi ima tri poena više od Al Ahlija i bolji međusobni odnos, tako da je on već siguran u četvrtfinalu. Al Hilal je na +2, a u poslednjem kolu igra protiv Egipćana u Kairu. Remi protiv Mamelodija bi mu doneo opciju da prođe dalje i uz poraz od Al Ahlija, ako rezultat bio 2:1, 3:2… Zbog pravila gola u gostima. Mamelodi se ipak tu najviše pita, pobedio je Al Hilal na pet od poslednjih šest susreta, uz jedan remi bez golova u Omdurmanu. U prvom krugu ove sezone u Južnoj Africi je slavio sa 1:0.

VITA KLUB – VIDAD KAZABLANKA, 14.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Aktuelni šampion Afrike Vidad Kazablanka nije blistao u novom izdanju elitnog takmičenja. Čak je i izgubio na premijeri, posle toga je nanizao tri pobede (dva puta po 1:0, jednom 2:0). Sada je u situaciji da overi plasman u četvrtfinale, ukoliko trijumfuje u Demokratskoj Republici Kongo protiv Vita Kluba, neće moći da padne ispod druge pozicije. Čak, ako Kabilija ne savlada Petro Atletiko, uz pobedu bi Vidad osigurao i prvu poziciju. Protiv Kabilije navija i Vita Klub, ali pre svega domaćin mora da napravi iznenađenje i savlada šampiona. Ako uspe u tome, a drugoplasirana Kabilija, koja je na +4 ne trijumfuje, Vita će ostati do poslednjeg kola u igri za prolaz dalje. U Kinšasi je do sada polovična, savladala je Kabiliju (1:0) i glatko izgubila od Petro Atletika (2:1).

SIMBA – HOROJA, 17.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Utakmica koja će direktno da odlučuje drugog četvrtfinalistu iz C grupe. Radža je već osigurala prolaz, a Simba ima idealnu priliku da joj se pridruži. Uoči meča pred svojim navijačima, dva kola pre kraja, vicešampion Tanzanije dočekuje Horoju, od koje ima dva poena više. Dakle, pobeda garantuje Simbi izjednačenje svog najvećeg uspeha u elitnom takmičenju. U ovoj je situaciji zato što je u prethodna dva kola „minimalcima“ savladao najslabiju ekipu u grupi, Vajpers iz Ugande, dok je od Horoje u Gvineji izgubio sa 1:0. Remi ne odgovara Tanzanijcima, jer u poslednjem kolu gostuju u Kazablanki, a Horoja igra sa Vajpersom.

VAJPERS – RADŽA KAZABLANKA, 17.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Verovatno najopuštenija utakmica u ovom, 5. kolu Lige šampiona. Radža je već obezbedila prolaz, ima sve četiri pobede, dok Vajpers sa svojim jednim osvojenim poenom nema nikakvu šansu da se domogne druge pozicije i četvrtfinala. Prvaku Ugande je ostalo da igra za ponos, da priredi spektakl protiv velikana sa severa kontinenta i proba da postigne svoj prvi gol u elitnom takmičenju (trenutno mu je gol-razlika 0:7). Radža je najviše odgovorna za tako veliki minus, u Maroku je slavila sa 5:0.

KABILIJA – PETRO ATLETIKO, 20.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Možda po imenima nije najatraktivnija utakmica, ali očekuje se da bude najbolja. Alžirci su u situaciji da pred svojim navijačima obezbede plasman u četvrtfinale, ali samo pobeda im to garantuje. Već smo pisali, ako Kabilija odigra nerešeno, teoretski će i Vita moći da je stigne, a svakako bi Petro Atletiko ostao u igri. Pogotovo u slučaju da vidimo remi sa golovima, koji bi timu iz Angole doneo prednost u međusobnom odnosu, zbog 0:0 u Luandi. U poslendjem kolu će Petro Atletiko da igra protiv Vite, dok Kabiliju čeka teško gostovanje Vidadu u Kazablanki. I realno bi bilo da, ako danas ne pobedi, ostane bez plasmana u četvrtfinale.



tagovi

AfrikaAfrička Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara