Fudbaleri MC Alžira (©YouTube)
Fudbaleri MC Alžira (©YouTube)

AFRIKA: MC Alžir na lakom zadatku, Fasilu preti Dire Dava

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.04.24. | 08:58

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

U prethodna dva kola, posle kikseva Aduane, Berkum Čelsija i Asante Kotoka, dva tima su se izdvojila na vrhu tabele šampionata Gane. Ostalo je još 11 kola do kraja prvenstva, Samarteks je lider sa 42 poena, a Nejšn drugi sa 40, četiri više od trećeplasirane Aduane. Nejšn će ugostiti 11-plasirani Grejt Olimpiks, tim koji je seriju od tri utakmice bez pobede prekinuo u prošlom kolu trijumfom baš nad Aduanom (4:2). Zanimljivo, iako je tek 11. ima svega pet bodova manje od trećeg mesta. Nejšn je u seriji od tri pobede, ali mora da bude oprezan danas. Grejt Olimpiks ga je već savladao jednom ove sezone, u oktobru sa 1:0.


SOL – ARMI, 17.30

(Fudbal, Obala Slonovače 1)

Serija od sedam mečeva bez poraza, odnosno četiri uzastopne pobede pogurala je Armi ka vrhu tabele. Posle 21 kola je treći sa 34 poena. Istina, premalo je to da bi se umešali u borbu za titulu, Rasing iz Abidžana ima 43 bodova, a San Pedro 41, ali barem ne moraju u Armiju da brinu za opstanak. Isto ne važi i za SOL. Domaćin je tek 13. na tabeli sa 21 poenom, samo jednim više od „davljenika“ ASI-ja. Seriju od tri meča bez pobede SOL je prekinuo pre nedelju dana na gostovanju Sporting Ganjoji (2:0). U prvom susretu u sezoni, početkom novembra, Armi je kod kuće savladao SOL sa 1:0.


FASIL – DIRE DAVA, 18.00

(Fudbal, Etiopija 1)

Malo krene, pa stane. Tako izgleda Fasil od početka sezone, zato trenutno i kaska u borbi za titulu. U poslednja četiri kola nema nijedan poraz, ali posle dva vezana trijumfa na poslednja dva meča je morao da se zadovolji samo sa po bodom. Sa Sidamom je odigrao 2:2, a sa Etiopijom Bunom 1:1. Lider Etiopija Nigd Bank ima devet bodova više od četvrtoplasiranog Fasila (i meč više), Difens Fors je na +8, a aktuelni šampion Sent Džordž na +6. Dire Dava je u februaru i prvoj polovini marta igrala dobro, vezala je šest utakmica bez poraza (četiri pobede i dva remija), da bi na poslednja dva meča najpre izgubila od Havase (1:3), a zatim otkinula bod na gostovanju Nigd Banku (1:1). Trenutan položaj Dire Dave na tabeli (10. mesto sa 26 bodova) ne sme da vas zavara, ekipa je u dobroj formi i sada se više ne dovodi u pitanje njen opstanak u eliti.


MC ALŽIR – SUF, 23.00

(Fudbal, Alžir 1)

Timovi koji zauzimaju od druge do četvrte pozicije na tabeli, Beluizdad, Konstantin i USM Alžir, ušli su u serije pobeda u poslednjih nekoliko kola. Zbog toga fudbaleri MC Alžira nemaju luksuz da se opuste, iako u poslednju trećinu prvenstva ulaze sa osetnom prednošću na tabeli. U odnosu na najbližeg pratioca, aktuelnog šampiona Beluizdad, MC ima 11 bodova više, doduše uz odigranu utakmicu više. Danas MC ne bi smeo da ima nikakvih problema na putu ka novim poenima, u goste mu dolazi najslabiji tim u ligi. Suf je sakupio samo sedam bodova do sada (u proseku poen na svaka tri meča), a trenutno je u seriji od četiri vezana poraza. U prvoj polusezoni MC je kao gost slavio sa 4:3, mada je zapravo do pobede došao daleko lakše nego što to rezultat pokazuje. Posle 33 minuta je vodio sa 3:0, a u finišu je Suf samo uspeo da ublaži poraz.


------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------



tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara