Navijači Al Ahlija (©Reuters)
Navijači Al Ahlija (©Reuters)

AFRIKA: Meč Al Ahlija i Al Hilala nijedan pravi fudbalski fan ne bi trebalo da propusti

Vreme čitanja: 3min | sub. 01.04.23. | 09:13

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona)

Komotno je i susret Petro Atletika i Vita Kluba mogao da se odigra u petak, kada su bili na rasporedu svi ostali mečevi poslednjeg kola Lige šampiona koji nisu imali takmičarski značaj. Dobro, predstavnici Angole i DR Konga igraju za poziciju broj tri na tabeli A grupe, ali svakako im je četvrtfinale izvan domašaja. Trenutno su ove ekipe izjednačene, sa po četiri poena. Petro Atletiko ima lošiju gol-razliku (2:5 naspram Vitinih 3:5), ali u slučaju istog broja bodova odlučuje međusoban odnos. U prvom meču Petro je slavio sa 2:1, pa mu je sada u Luandi i remi bilo kojim rezultatom dovoljan da ostane treći,

AL AHLI – AL HILAL OMDURMAN, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Bez dileme najatraktivnija utakmica poslednjeg kola elitnog takmičenja, već dve nedelje se s nestrpljenjem očekuje da počne duel u Kairu. Al Hilal je u prošlom kolu u Omdurmanu propustio priliku da napravi senzaciju i eliminiše Al Ahli iz takmičenja, tako što je El Tahir u 92. minutu promašio iz jedanaesterca. Ostalo je tako 1:1 na meču Al Hilala i Mamelodi Sandaunsa, što su Egipćani iskoristili da pobedom nad Kotonsportom (4:0) priđu drugoplasiranom Al Hilalu na tri boda zaostatka. Izgubili su aktuelni vicešampioni Afrike 1:0 u Sudanu, zato sada moraju da trijumfuju ili takođe sa 1:0 ili sa barem dva gola razlike, ako prime pogodak. Al Hilal je probao preko CAF-a da izdejstvuje da se meč igra pred praznim tribinama, ali taj zahtev je odbijen. Nema sumnje, navijači najtrofejnijeg kluba na Crnom kontinentu će zato sada da naprave paklenu atmosferu, pa ovaj meč vredi pogledati makar samo zbog toga.

MAMELODI SANDAUNS – KOTONSPORT, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Veliko iznenađenje će da bude ako Mamelodi ne završi grupnu fazu kao prvi u B grupi. Ne samo zbog toga što je teško očekivati da će Al Hilal baš da pobedi u Kairu, već i zato što bi sve osim pobede najboljeg južnoafričkog tima nad Kotonsportom bilo ravno senzaciji. Kamerunci su najmanje prikazali do sada u Ligi šampiona, nemaju nijedan bod, uz gol-razliku 2:14. Na Kotonsportovom terenu Mamelodi je slavio sa 3:1, a slično rutinsko rešavanje meča se očekuje i danas. Tim pre jer je Mamelodi trijumfovao na svih 10 prethodnih mečeva u svim takmičenjima koje je odigrao pred svojim navijačima.

ESPERANS – BELUIZDAD, 23.55

(Fudbal, Liga šampiona)

Očekivalo se da će Esperans rutinski da dođe do mesta među osam najboljih timova u eliti, ali Beluizdad nije baš bio favorit za isti taj uspeh u društvu Zamaleka i Al Mereika. Alžirci su ipak uspeli, pa sada rasterećeni putuju u Tunis. Probaće da prirede iznenađenje, pobede i tako preuzmu prvu poziciju. Domaćinu je i bod dovoljan. U prvom okršaju Esperans je savladao Beluizdad sa 1:0. Bila je to njegova četvrta pobeda na dosadašnjih šest susreta ovih ekipa. Jednom su odigrali 1:1, prošle godine u februaru, takođe u grupnoj fazi Lige šampiona, a samo je godinu dana pre toga Beluizdad slavio u Alžiru, sa 2:0.

VIDAD KAZABLANKA – KABILIJA, 23.55

(Fudbal, Liga šampiona)

Vidad i Kabiliju ćemo svakako da gledamo u četvrtfinalu, imaju po šest bodova prednosti u odnosu na najbliže pratioce, ali daleko od toga da susret u Kazablanki nije bitan. Razlika je u tome da li ste prvi, pa u narednoj fazi možete da naletite primera radi na Simbu, ili ćete sa druge pozicije da strepite da vas žreb ne pošalje na Radžu Kazablanku ili (najverovatnije) Mamelodi Sandauns. I Vidad i Kabilija imaju po 10 bodova, a prvak Maroka i branilac trona je u obavezi da pred svojim navijačima traži pobedu, pošto je u Alžiru poražen sa 1:0. Remi, dakle, odgovara Kabiliji. Vidad kod kuće ove godine samo tri puta nije pobedio, doživeo je poraze u januaru u prvenstvu od Mohamedije (2:1) i u februaru na Klupskom svetskom prvenstvu od Al Hilala (2:1), dok je u januaru odigrao 0:0 sa FUS Rabatom. Na ostalih šest mečeva je trijumfovao.



tagovi

AfrikaAfrička Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara