Fudbaleri Esperansa (©Reuters)
Fudbaleri Esperansa (©Reuters)

AFRIKA: Nastavlja se dominacija Esperansa u Tunisu, Vadi Degla pobegla iz opasne zone Premijer lige Egipta

Vreme čitanja: 4min | sre. 07.04.21. | 21:20

Etiopija Buna posustaje u borbi za tron Etiopije, Asante Kotoko ubedljivim trijumfom na dva koraka od čela tabele u Gani

ETIOPIJA BUNA – HAVASA KENEMA 0:1 (0:0)

Izabrane vesti

(Fudbal, Etiopija 1)

Etiopija Buna je drugim uzastopnim porazom na domaćem terenu prosula nove dragocene bodove u pohodu za liderom Ketemom koji uz utakmicu zaostatka ima osam bodova prednosti. Bolja od drugoplasiranog tima Etiopije bila je Havasa koja je gol vredan celog plena postigla u 75. minutu preko Debebea. Defanzivac gostiju bio je precizan posle proigravanja Zekariasa i tako režirao petu pobedu u šampionatu.

EL GUNAH - EL GEJŠ 0:4 (0:2)

(Fudbal, Egipat 1)

U susretu dva kluba prilično loše forme i niza utakmica bez pobede, gost je na veoma ubedljiv način stigao do pobede. Gol El Gunaha načeo je Mohareb u 30. minutu, a Mansi je u sudijskoj nadoknadi prvog dela igre uspeo da udvostruči prednost. Rafal El Gejša nastavio je Samir u 46. minutu, a isti igrač je imao priliku da se u strelce upiše i u 16 minuta kasnije sa penala, ali je bio neprecizan. Crveni karton Badra dodatno je otežao posao domaćinu, a samo tačku na susret stavio je Samir u 80. minutu.

UTONGATI – JDR STARS 1:1 (1:1)

(Fudbal, Juža Afrika 2)

Susret između Utongatija i JDR Starsa stao je u 22 minuta, a rivali su morali da se zadovolje sa po bodom. Gosti su do vođstva stigli u 14. minutu pogotkom Mabule, ali je radost trajala samo do 36. minuta i izjednačenja u režiji Dube. Samo bod na strani za JDR Stars nije bio dovoljan da iskoriste remi Sportinga i preuzme treće mesto, dok je domaćn remijem zadržao poziciju u sredini tabele, daleko od zone ispadanja, ali i promocije.

MONASTIR - KLUB AFRIKEN - 0:1 (0:0)

(Fudbal, Tunis 1)

Nizu Klub Afrikena nema kraja. Uspeo je da veže i 11. utakmicu bez poraza, do šestog trijumfa u sezoni došao je na gostovanju protiv Monastira, koji je tako po četvrti put zaredom ostao bez bodova. Pobeda je omogućila ekipi Klub Afrikena da preskoči današnjeg rivala i domogne se sedme pozicije na tabeli, ali kaska devet bodova za trećeplasiranom Ben Gardanom, pa je još uvek daleko od mesta koje vodi u kvalifikacije za Afrički kup konfederacija. Prekinuo je tako Klub Afriken i seriju neuspeha u mečevima sa Monastirom, pa je slavio po prvi put od 2018. godine i pet utakmica bez trijumfa. Gol odluke bio je delo Agrebija, koji se u strelce upisao u 80. minutu.

ASANTE KOTOKO - BIČEM JUNAJTED - 4:0 (2:0)

(Fudbal, Gana 1)

Više nego ubedljiv trijumf Asantea. Ekipa iz Kumasija je posle osmog trijumfa u sezoni došla do trećeg mesta na tabeli, sa samo dva boda manje od lidera Grejt Olimpiksa. Nastavila se i dominacija Asantea u duelima sa Bičemom, koji već petu utakmicu zaredom ne zna za trijumf protiv ovog rivala. Takođe, Junajted još uvek čeka na prvu pobedu na stadionu u Kumasiju, a kako stvari stoje, neće skorije do nje doći, jer je razlika u kvalitetu ovih klubova očigledna, posebno jer je Asante slavio i u prvom delu sezone (3:1). Domaćin je do prednosti stigao u 13. minutu preko Ganijua, da bi Gama u 43. minutu duplirao prednost Asantea. Kumi je posle 18 minuta igre u drugom delu uvećao prednost, da bi konačan rezultat postavio Majkl u 83. minutu.

ESPERANS - OLIMPIK - 1:0 (1:0)

(Fudbal, Tunis 1)

Nastavio je Esperans dominaciju u šampionatu Tunisa. Došao je do 16. trijumfa, kako je na svom stadionu nadigrao Olimpik. Jedan gol bio je dovoljan za pobedu, postigao ga je Ben Romdane u 19. minutu, a domaćinu je put do trijumfa trasirao i fudbaler gostiju Agbozo, kada je u 79. minutu zaradio direktan crveni karton. Najpoznatiji klub Tunisa posle 19 odigranih mečeva samo tri puta nije slavio (dva poraza i remi), ima šest bodova više od Etoil Saela i utakmicu manje.

VADI DEGLA - NACIONALNA BANKA EGIPAT - 4:2 (1:1)

(Fudbal, Egipat 1)

Velika pobeda Vadi Degle u borbi za opstanak. Sastav iz Kaira je savlado direktnog konkurenta i ostavio ekipu Nacionalne banke Egipat ispod crte. Vadi je do tek treće pobede u sezoni došao posle velike borbe, a pitanje pobednika rešeno je u poslednjim minutima. Gosti su po drugi put uspeli da poravnaju rezultat u 79. minutu, preko Ahmeda Alija, ali je Helal devet minuta kasnije vratio prednost domaćoj ekipi. Sve dileme je u drugom minutu nadoknade otklonio Atef, koji je tako omogućio svojoj ekipi da preskoči današnjeg rivala i Arab Kontraktorse i pobegne iz opasne zone. Vadi sada ima dva boda više od rivala kojeg je danas ugostio, jedan od Kontraktorsa, ali i utakmicu više od obe pomenute ekipe.


tagovi

AfrikaTunis 1Egipat 1GanaJužna AfrikaetiopijaEsperansVadi DeglaAsante Kotoko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara