Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AFRIKA: Nikad manja takmičarska neizvesnost u polufinalu Lige šampiona

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.05.22. | 08:35

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Južna Afrika 1)

U svakom drugom scenariju remi sa Mamelodi Sandaunsom bi Kajzer Čifsima bila premija. Međutim, u prošlom kolu se nisu baš osećali dobro posle 1:1 sa novim-starim šampionom, jer su tako dva kola pre kraja ostali praktično samo sa minimalnim šansama da se domognu druge pozicije i plasmana u Ligu šampiona. Tamo će Kejp Taun Siti, koji ima pet bodova više od Čifsa, ili Rojal AM koji je na +2, ali uz utakmicu manje. Samiru Nurkoviću i njegovim saigračima je važno da pobede u preostala dva kola i sačuvaju četvrtu poziciju, jer bi ih ona odvela u Kup konfederacija ako Mamelodi Sandauns uzme Kup Južne Afrike (plasirao se u finale). Čifsi trenutno imaju dva boda više od Stelenboša i tri od Orlando Pajratsa, koji treba da odigra onaj zaostali meč protiv Rojala. Što se tiče Sekukunea, on je obezbedio opstanak posle čega se opustio i nije trijumfovao na poslednjih devet mečeva (četiri remija, pet poraza).

BELUIZDAD – ASO ŠLEF, 17.00

(Fudbal, Alžir 1)

Vezao je aktuelni prvak Alžira Beluizdad protiv Arde (1:1) treće uzastopno kolo bez pobede. Ipak, i dalje je ubedljivo prvi na tabeli, ima tri boda više od drugoplasirane Kabilije i čak tri meča manje. Zapravo, jedini tim koji je mogao da ga ugrozi bila je Saura, ali je i ona upala u seriju loših rezultata, pa zaostaje četiri poena, uz dve utakmice više. ASO Šlef je u odličnoj formi, vezao je devet mečeva bez poraza (šest pobeda i tri remija), pa se sada probio do šestog mesta i uključio u borbu za plasman u Kup konfederacija. Beluizdad je, računajući i Ligu šampiona, postigao samo jedan gol na poslednjih pet mečeva, pomenuti protiv Arde. U prvoj polusezoni je savladao ASO sa 2:1, što mu je bio treći uzastopni trijumf nad njim, uvek uz primljen gol.

SFAKSIJEN – KLUB AFRIKAN, 17.00

(Fudbal, Tunis 1)

Komplikovan sistem prvenstva u Tunisu doneo nam je dosta uzbuđenja u plej-ofu. Svim klubovima su obrisani bodovi iz prve faze, a na osnovu pozicije u grupi su dobili samo tri, dva ili jedan poen kao polaznu osnovu. Klub Afrikan je bio najbolji u svojoj grupi, pa je krenuo sa tri poena, a posle tri meča je dodao samo još četiri. Zato je sada pao na treću poziciju, dok je Sfaksijen peti sa četiri poena (dva nasledio). Klub Afrikan igra neefikasne mečeve, sva tri su došli u domenu UG0-1, a Sfaksijen je u prošlom kolu odigrao 0:0 sa Ben Gerdanom. Sfaksijen i Klub Afrikan su se poslednji put sastali u junu prošle godine u finalu Kupa Tunisa. Tada nije bilo golova sve do penala, Sfaksijen je tamo bio bolji i uzeo je trofej.

ES SETIF – AL AHLI KAIRO, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Retko se kroz kompletnu fudbalsku istoriju dešavalo da neko polufinale Lige šampiona ima manji takmičarski naboj od ovog koje je na programu večeras. Uoči revanš meča u Alžiru praktično ne postoji više nikakva dilema, Al Ahli će sasvim sigurno da se plasira u finale i da izađe na megdan Vidad Kazablanci. U prvom meču u Kairu bilo je 4:0 za Egipćane, pa tim Darka Novića praktično ni nema čemu da se nada. Al Ahliju će to da bude treće uzastopno finale, 15. ukupno u istoriji afričkog elitnog fudbala, a Crveni đavoli su 10 puta osvajali titulu.


tagovi

AfrikaAfrička Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara