Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

AFRIKA: Piramids sprema revanš Radži, ASEK Mimozas ne pamti Stelu po lepom, Moroka Svolovs je kralj remija

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.04.21. | 09:59

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na ovom kontinentu

Izabrane vesti

Možda nije realno da se bori za titulu, ali izlazak na međunarodnu scenu je izvesno dostignuće. Golden Erouz je trenutno trećeplasiran, nalazi se na poziciji koja garantuje kartu za drugorangirano afričko nadmetanje, mada neće biti lak zadatak odbraniti ga. Zato je Erouzu neophodna pobeda danas nad Blumfontejn Seltikom u prvenstvu Južne Afrike, koji na 10. mestu i ima 14 bodova manje. Domaćin je nanitao pet duela bez neuspeha, na tri je remizirao, dok je Seltik posle dva nerešena okršaja pobedio Galaksi u prošloj rundi.

RED EROUZ - GRIN IGLS, 15.00

(Fudbal, Zambija 1)

Protekle nekompletirane sezone Grin Igls se borio za titulu i sedam rundi pre kraja zaostajao je za liderom samo dva boda. U ovoj je daleko od vodećeg ZESKO Junajteda čitavih 17 koraka posle 22 runde i jedini realan cilj je borba za izlazak na međunarodnu scenu. Ona je udaljena šest bodova, pa će Iglsi pokušti da smanje jaz u današnjem gostovanju Red Erouzu, koji je do sada sakupio bod više. Igsi su slavili u prvom duelu u sezoni sa 2:0, dok su četiri poslednja međusobna dvoboja završena remijem.

RENESANS - BEREŠID, 16.00

(Fudbal, Maroko 1)

Teška kampanja je pred Renesansom. Tim iz Zemamre zauzima poslednje mesto u marokanskoj Botoli, pošto je posle 10 odigranih mečeva sakupio samo šest bodova. Posle dva uvodna poraza upisao je dve pobede, a onda je usledio niz od šest neuspeha, koji nikako da se prekine. Sledeću priliku Renesans ima danas u 11. kolu prvenstva protiv Berešida, koji je skupio 12 bodova i stacioniran je na 11. poziciji. Taman kad je uhvatio ritam i vezao četiri duela bez poraza, usledila je pauza od mesec dana i ona mu nije prijala. Berešid je poražen pre osam dana kod kuće od Muludije minimalcem. Gost je najneefikasniji u ligi sa samo šest potignutih golova.

MOROKA SVOLOVS - BLEK LEOPARDS, 17.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Da Moroka nije u katastrofalnoj formi, ovo bi bio fiks dana na kontinentu. Ovako, Blek Leoprads nije bez šanse. Domaći tim je bez pobede na sedam poslednjih mečeva u svim takmičenjima, usled čega je pao na šesto mesto na tabeli. Radi se o kralju remija, jer je na 20 odigranih duela u prvenstvu čak 12 završio nerešenim ishodom i samo jednom je poražen. Sa druge strane, Blek Leopards je fenjeraš sa svega 13 bodova, ima 20 manje od današnjeg rivala i nije slavio na prethodnih šestu mečeva.

STELA - ASEK MIMOZAS, 20.00

(Fudbal, Obala Slonovače 1)

Najtrofejniji klub Obale Slonovače i kolektiv koji je iznedrio brojne svetske zvezde poput braće Ture i Kalu, Jaje i Koloa, odnosno Bonaventuru i Salomona, a onda i neka druga imena, gostuje danas Steli u okviru 4. kola prvenstva. I domaćinu se crno piše. Stela je poražena u sva tri ovosezonska duela Grupe 2, gde je ASEK Mimozas glavni sa sedam bodova i bez primljenog gola. Ova dva sastava nisu se sastajala u prethodnih skoro šest godina, a interesantno je da ASEK ne pamti Stelu po lepom. Neporažena je na pet prethodnih dvoboja sa Mimozasom i eto dodatnog motiva najvećem klubu u zemlji.

FUS RABAT - MAGREB TETUAN, 20.30

(Fudbal, Maroko 1)

FUS Rabat i Magreb Tetuan su podbacili. Protekle sezone završili su u prvoj polovini tabele marokanskog šampionata, dok ove posle prve trećine kampanje obitavaju u donjem domu. Istina, male su razlike i, recimo, pozicija u CAF Kupu konfederacija je domaćinu na osam, a gostu na sedam bodova, što je svakako dostižno. I deluje kao da se situacija popravlja po ove klubove, jer su počeli da beleže pozitivne rezultate. FUS Rabat je na tri protekla duela bez neuspeha, dok je Magreb vezao četiri bez poraza, računajući i Kup.

PIRAMIDS - RADŽA KAZABLANKA, 21.00

(Fudbal, CAF Kup konfederacija)

Vodeći tandem Grupe D CAF Kupa konfederacija, inače drugog po važnosti klupskog takmičenja u Africi, ponovo ukršta snage. Piramids dočekuje Radžu Kazablanku u okviru 4. kola, koja je pre sedam dana bila uspešnija na domaćem terenu sa 2:0 i tom pobedom se osamila na čelu grupe sa maksimalnih devet bodova. Bio je to prvi neuspeh egipatskog tima u grupi i sada će pokušati da se revanšira rivalu.


tagovi

AfrikaASEK MimozaPiramidsRadža Kazablanka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara