Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

AFRIKA: Počinje kenijski šampionat, derbi u Južnoj Africi, dosta je bilo "šamaranja" Al Ahlija

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.09.21. | 09:50

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kenija 1)

Razočaravajuća kampanja je iza Gor Maije. Najtrofejniji sastav u Keniji u novu sezonu kreće sa ciljem da se vrati na tron i osvoji 20. nacionalnu krunu. Putovanje započinje derbijem sa Kenijom CB, koja je lani završila na drugom mestu, iza prvaka Taskera. Gor Maija je bila osma, čak 20 bodova daleko od šampiona, pa ima imperativ da popravi utisak. Bankari su prethodne sezone slavili na terenu Gor Maije sa 2:0, i to im je bila tek druga pobeda nad renomiranim rivalom na 10 dosadašnjih dvoboja.

ORLANDO PAJRATS - MAMELODI, 15.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Derbi duel 5. runde prvenstva Južne Afrike svakako je okršaj Orlando Pajratsa i Mamelodija. To je sudar trećeplasiranog i šampiona iz prethodne kampanje, koji su i novu sezonu krenuli na visokom nivou. Mamelodi je lider sa tri pobede i remijem, a Orlando je na četvrtoj poziciji sa po dva ostvarena trijumfa i remija. Zanimljivo Mamelodi još nije primio gol u kampanji, a Pajratsi su mu zatresli mrežu samo dva puta u proteklih šest međusobnih obračuna na svim frontovima.

ZANAKO - KONKOLA, 15.00

(Fudbal, Zambija 1)

Vicešampion Zambije nije dobro otvorio novu kampanju nacionalnog prvenstva. Počeo je porazom na gostovanju Grin Bafalosima, i u zoni je ispadanja usled činjenice da ima i do dva meča manje od konkurenata. Danas ima priliku da se vrati na pravi put jer dočekuje novajliju Konkolu, koja je iz tri meča sakupila četiri boda, a u prošloj rundi je izgubila kod kuće od Nkvazija minimalcem.

ŠABAB MOHAMEDIJA - DIFA EL DŽADIDA, 18.00

(Fudbal, Maroko 1)

Difa El Džadida teško da je mogla da poželi bolji početak nove sezone. Dve utakmice i dve pobede, a danas se ovaj tim očekuje gostovanje Šabab Mohamediji, koja takođe nema poraz u uvodnim susretima. Oba kluba su minule sezone završila u donjem domu Botole sa 35 osvojenih bodova, a u međusobnim okršajima sastali su se tri puta. Mohamedija je bila uspešnija, a izbacila je Difu i iz Kupa.

AL AHLI - ENPPI, 19.00

(Fudbal, Kup Egipta)

Ne pamti Al Ahli kada je u kraćem vremenskom razdoblju dobio više šamara. Najpre je ostao bez titule prvaka Egipta, a pre četiri dana je ostao i bez trofeja Superkupa. Danas najtrofejniji klub na svetu igra meč osmine finala Kupa Egipta protiv ENPPI-ja i veliki je favorit, mada ENPPI je bio jedno od prijatnijih iznenađenja u ligi. Ipak, Al Ahli je slavio na osam uzastopnih mečeva protiv ovog rivala.



tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara