Milutin Sredojević (©AFP)
Milutin Sredojević (©AFP)

AFRIKA: Poslednje kolo u Južnoj Africi, Sredojević udara na Senegal, igra se u Gani, Angoli...

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.06.21. | 08:46

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Danas se spušta zavesa na šampionat Južne Afrike. Mamelodi iz Pretorije je ubedljivo odbranio tron. Iako je već nekoliko nedelja osigurao krunu, najbolji tim ove zemlje i dalje gazi. Samo je jednom poražen na 20 utakmice. Ni Kejptaunu ovaj meč ništa ne znači. Eventualno sa trenutne sedme pozicije može da skoči na šestu, ali nije uspeo da izbori mesto u nekom od međunarodnih kupova. Šampion je slavio u prvom delu sezone u Kejptaunu sa 2:0.

MARICBUG - AMAZULU, 15.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Amazulu Benija Mekartija je protekle nedelje pobedom nad Svolousom sa 1:0 obezbedio drugo mesto i plasman u afričku Ligu šampiona. Maricburgu ovaj meč mnogo više znači jer mu treba bod da bi i matematički ostao u eliti. U slučaju poraza domaćina Čipa Junajted bi mogla da se spasi pobedom u poslednjem kolu.

GALAKSI - KAJZER ČIFS, 15.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Kajzer je prošle sezone bio vicešampion Južne Afrike, malo mu je nedostajalo da bude prvak, ali u ovom šampionatu očajne igre. Današnji meč biće verovatno poslednji u dresu tima iz Johanesburga za Samira Nurkovića koji je na meti bogatog egipatskog kluba Piramidsa. Poslednje dve utakmice ovih timova završene su tipom 0-1. Nije bilo golova u prvom odmeravanju snaga ove sezone Kajzera i Galaksija.

MEDEAMA - KARELA JUNAJTED, 17.00

(Fudbal, Gana 1)

Medeama i dalje nije bez šanse da se umeša u borbu za tItulu u prvenstvu Gane. Ima šest bodova manje od lidera Hartsa of Oaka, ali ono što domaćinu ne ide u prilog su čak tri poraza u prethodna četiri kola. Karela takođe ima 43 bodova, kao i Medeama, ali čak sedam utakmica u nizu bez poraza, od čeka dva trijumfa. Karela je na svom terenu dobila današnjeg rivala sa 2:0 u prvom delu sezone. Na tri prethodne utakmice ovih timova mreže su se tresle dva puta ili manje.

PETRO LUANDA - PROGRESO, 17.30

(Fudbal, Angola 1)

Osam kola pre kraja šampionata Angole, Petro Luanda se bori za titulu. Ima samo dva boda mnaje od lidera Primeiro de Agosta. Prilika za nova tri boda je gostovanje Progresa koji je u donjem delu tabele, sa tri vezana poraza. Domaćin jer u sjajnoj formi, vezao je pet trijumfa, a nije poražen već sedam kola u elitnom rangu ove afričke države. U prvom delu šampionata Petro je slavio u gostima protiv Progresa sa 3:2.

SENEGAL - ZAMBIJA, 21.00

(Fudbal, prijateljska utakmica)

Na klupi Zambije sedi srpski stručnjak, veoma cenjen u Africi, Milutin Sredojević. Srpski vuk, kako je nadimak iskusnom stručnjaku, predvodiće svoju reprezentaciju protiv Senegala, jedne od najjačih selekcija na tlu kontinenta. Senegalci su bez poraza veće četiri utakmica, dok je Zambija samo jednom slavila na prethodnih pet utakmica. Prethodna tri meča ovih rivala završene su tipom 2-3 gola.

TUNIS - DR KONGO, 21.30

(Fudbal, prijateljska utakmica)

Tunis i DR Kongo odmeriće snage u prijateljskom meču. Skoro dve godine Tunis je bez poraza, odnosno ima 11 vezanih utakmica kako nije doživeo neuspeh. DR Kongo je poražen na dva od tri poslednja susreta u kvalifikacijama za Kup afričkih nacija. Na tri vezane utakmice ovih timova dolazila je kombinacija GG3+.


tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara