AFRIKA: Prva pobeda Pirata, Mimozas hita ka Ligi šampiona

Vreme čitanja: 1min | sub. 11.09.21. | 23:38

Pregled najznačajnijih utakmica dana na afričkom kontinentu

ORLANDO PAJRATS – SVALOUS 1:0 (0:0)

Izabrane vesti

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Orlando Pajratsi su u trećem kolu osetili slast prve pobede, a slavlje domaćinu doneo je Mabasa pogotkom u 78. minutu. Sadruge strane, Svalous je prvi put ostao praznih šaka nakon šro je u prva dva kola zabeležio pobedu i poraz.

TS GALAKSI – GOLDEN EROUS 2:2 (1:1)

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Duel timova koji su uz oscilacije počeli sezonu okončan je bez pobednika. Iako su gosti dva putavodili, domaćin je uspeo da stigne do remija i dopiše drugi bod na svoj konto. Golden Erouz je tako posle pobede i poraza upisao i prvi remi.

GRIN BAFALOS – LUSAKA DINAMOS 1:1 (0:1)

(Fudbal, Zambija 1)

Premijera u novoj prvenstvenoj trci rivalima je donela po bod. Oba tima imala su po poluvreme, a vođstvo gostiju stečeno preko Čabule u nastavku je neutralisao Mumbi i otkinuo bod Dijamantima.

RED EROUS – JANG BAFALOS 2:1 (1:0)

(Fudbal, Kvalifikacije za Kup konfederacija)

Zambijski predstavnik uz minimalnu prednost će dočekati revanš u Esvatiniju, a nadu Jang Badalosi su očuvali golom u 77. minutu kojim su prepolovili zaostatak.

TENGET – ASEK MIMOZAS 0:1 (0:1)

(Fudbal, Kvalifikacije za Ligu šampiona)

Pogotkom Diakitea gosti su stekli gol prednosti pred revanš te je predstavnik Obale Slonovače korak bliže narednoj fazi takmičenja u odnosu na Senegalce. Oba kluba drugi duel će dočekati sa kadrovskim problemima jer su u završnici utakmice crvene kartone zaradli Basen i Zougrana.



tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara