Navijači Kajzer Čifsa (©AFP)
Navijači Kajzer Čifsa (©AFP)

AFRIKA: Prvenstva Alžira, Nigerije, Tanzanije i Ruande u senci polufinala Lige šampiona

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.06.21. | 10:20

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Ruanda 1)

Espoa je porazima od Kigalija i APR-a izgubio korak za liderima i mestom koje vodi u Ligu šampiona. Pobede nad Marinesom i Bugeserom su ga izdvojile ispred ostatka klubova iz plej-ofa, ali vodeći dvojac je neuhvatljiv. Sada Espoar igra protiv Polisa, koji je iz prvih pet kola plej-ofa doneo kući samo jedan trijumf. Na poslednjih 12 susreta Polis nijednom nije izgubio od Espoara. Pobedio je u šest navrata, a isto toliko mečeva je okončano remijem. Pet puta su u tom periodu odigrali 0:0. Poslednja pobeda Espoara viđena je još u aprilu 2014. godine, kada je bilo 3:2.

POLISI TANZANIJA - SIMBA, 15.00

(Fudbal, Tanzanija 1)

Preboleli su fudbaleri Simbe eliminaciju u četvrtfinalu Lige šampiona, vratili su se na domaći teren da odbrane titulu. To niko ne sumnja da će da ostvare, Lavovima je dovoljno da samo pobede u zaostalim mečevima pa da i matematički obezbede tron. Odigrali su tri utakmice manje od drugoplasiranih Jang Afrikansa, a imaju tri boda više. Rival im je sada Polisi Tanzanija, koji je obezbedio opstanak i nema rezultatski imperativ. Na sva četiri prethodna meča protiv njih Simba je pobedila, sa po dva gola u mreži.

AKVA JUNAJTED - ADAMAVA, 17.00

(Fudbal, Nigerija 1)

Akva Junajted je uspeo u prošlom kolu da osvoji bod protiv drugoplasiranog Kano Pilarsa (0:0) i da tako zadrži prednost od jednog poena na tabeli. Sada mu posle najtežeg gostovanja dolazi na red najlakše domaćinstvo, protiv poslednjeplasiranog tima u ligi. Adamava Junajted ima samo četiri pobede posle 27 kola i blizu je ispadanja iz lige. Samo dva puta su se sastali Akva i Adamava u skorije vreme, a u oba navrata je trenutni lider trijumfovao. U februaru ove godine bilo je 1:0 za Akvu.

BELUIZDAD - PARADU, 18.00

(Fudbal, Alžir 1)

Beluizdad još nije odustao od borbe za titulu, iako mu trenutno ES Setif beži 10 bodova. Lider alžirskog šampionata ima dve odigrane utakmice više, tako da je minus dostižan. Beluizdad je nedavno pretrpeo bolnu eliminaciju iz Lige šampiona. U četvrtfinalu je savladao Esperans sa 2:0, ali je u revanšu izgubio istim rezultatom, a potom bio lošiji u izvođenju penala. Beluizdad sada može da se koncentriše na domaće prvenstvo, a rival mu je tim sa kojim je odigrao nerešeno na poslednja četiri susreta. Paradu je trenutno u lošoj formi, u poslednja tri kola je osvojio samo jedan bod, a na poslednja dva meča je primio po tri gola.

ESPERANS - AL AHLI, 18.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Uspeo je tim iz Tunisa da se preko penala provuče do polufinala elitnog takmičenja. Sada mu u goste dolazi aktuelni prvak Afrike, Al Ahli iz Kaira. S obzirom da je ovo duel dva velikana afričkog fudbala, nije čudo što su se često sastajali poslednjih godina u Ligi šampiona. U ovom veku čak 16 puta. Egipćani su bili uspešniji, slavili su osam puta, a po četiri meča su završena nerešenim ishodom i pobedom Esperansa. Poslednji susret viđen je u novembru 2018. godine, u finalu elitnog takmičenja. Tada je u Kairu slavio Al Ahli sa 3:1, ali je potom u Tunisu Esperans trijumfovao sa 3:0 i tako je osvojio trofej.

VIDAD KAZABLANKA - KAJZER ČIFS, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Sezona Vidada trenutno ide savršeno, baš onako kako su samo mogli da požele. U prvenstvu Maroka su prvi, sa tri boda više od Radže Kazablanke, a u Ligi šampiona su blizu trofeja. Dele ih još dva koraka. Protivnik u polufinalu im je možda i najslabiji od četiri tima, Kajzer Čifs za koji igra srpski internacionalac Samir Nurković. Tim iz Johanesburga je završio sezonu na preslabom osmom mestu šampionata Južne Afrike. Do polufinala elitnog takmičenja je stigao tako što je prvo pobedio Simbu sa 4:0, a zatim izgubio u Tanzaniji sa 3:0. Vidad i Kajzer Čifsi su igrali u istoj grupi ove sezone, u Kazablanci je bilo 4:0 za Marokance, a u Johanesburgu 1:0 za Južnoafrikance.


tagovi

Afrička Liga šampionaRuanda 1Nigerija 1Alžir 1Tanzanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara