Fudbaleri Radža Kazablanke (©Reuters)
Fudbaleri Radža Kazablanke (©Reuters)

AFRIKA: Radžina poslednja šansa da skine Vidad s trona u Maroku, APR igra za krunu u Ruandi

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.06.22. | 08:25

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Etiopija 1)

Fasil Kenema je u seriji od šest pobeda, pa je u borbi za titulu u Etiopiji. Četiri kola pre kraja ima šest bodova manje od lidera Sent Džordža, ali i utakmicu manje, pa je borba za krunu i dalje otvorena. Sebeta je na poslednjem mestu. Fasil je dobio u prvom meč kod kuće današnjeg rivala sa 3:0. Na tri od četiri poslednjih duela ovih timova bilo je nerešeno.

POLIS – APR, 15.00

(Fudbal, Ruanda 1)

Danas se igra poslednje kolo u šampionatu Ruande. APR je na pragu titule. Ima bod više od jedinog konkurenta Kijovua. Neće biti lako lideru jer gostuje šestoplasiranoj ekipi Polisu. APR je dva puta poražen u prethodna tri kola, ali i dalje sudbinu drži u svojim rukama. Lider je dobio tri poslednja meča protiv Polisa. U prvom delu šampionata, APR je slavio sa 2:1.

NAMUNGO – POLISI TANZANIJA, 15.00

(Fudbal, Tanzanija 1)

Domaćin je na petom mestu u prvenstvu Tanzanije, sa samo bodom u prethodna dva kola. Polis Tanzanije je u sredini tabele. U finišu sezone je u formi, ima dve vezane pobede, odnosno četiri meča bez poraza. U prvom delu šampionata nije bilo golova u sudaru ovih timova.

RADŽA KAZABLANKA – VIDAD, 18.00

(Fudbal, Maroko 1)

Kazablanka je na nogama. Igra se veliki gradski derbi u šampionatu Maroka. Vidad ima četiri boda više od Radže, šest kola pre kraja šampionata, pa je ovo poslednja prilika za zeleno-bele da se vrate u borbi za titulu. Vidad je šampion Afrike, skinuo je s trona Al Ahli iz Kaira. U prvom delu sezone nije bilo pobednika u duelu ovih timova – 1:1. Na tri poslednje utakmice ovih klubova bio je tip 2-3.

SIMBA – MBEJA SITI, 18.00

(Fudbal, Tanzanija 1)

Više nema dileme oko šampiona u Tanzaniji. Posle četiri godine vladavine Simbe, tron sada pripada Jang Afrikansu koji je u sredu, četiri kola pre kraja, rešio pitanje prvaka. Ima 16 bodova više od direktnog konkurenta. Simba je sigurna na drugom mestu, pa ovaj meč neće imati previše rezultatskog značaja. Simba ima dva remija u nizu.

BERKANE – EL DŽADIDA, 20.15

(Fudbal, Maroko 1)

Domaćin je na sedmom mestu u šampionatu Maroka. U padu je u finišu sezone u Maroku. Berkane je dobio samo jednom na pet prethodnih mečeva. El Džadida je na 10. poziciji, pet nečeva bez pobede, pa i dalje nije rešila pitanje ostanka u najboljoj ligi ove afričke države. Ovi timovi su pre dva meseca igrali u osmini fnala Kupa Maroka, a slavio je Berkane posle penala. Posle 90 minta nije bilo golova. Na 10 poslednjih utakmica ovih timova, samo je jednom bilo tri ili više pogodaka.


tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara