Fudbaleri Mamelodija (žuti dresovi), obezbedili titulu u Južnoj Africi (©Reuters)
Fudbaleri Mamelodija (žuti dresovi), obezbedili titulu u Južnoj Africi (©Reuters)

AFRIKA: Rasplet u Južnoj Africi, igra se u Tunisu, Tanzaniji, Zambiji...

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.06.21. | 08:40

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Zambija 1)

Domaćin je posle tri vezane pobede u prošlom kolu poražen od lidera Zasko Junajteda, ali je i dalje u igri za plasman na meuđunardnu scenu. Grin Bafalos je u sredini tabele i nije izgubio šanse da se plasira u Kup konfederacija, drugorangirano takmičenje na tlu kontienenta. U prvom odmeravanju snaga ove sezone mreže se nisu tresle.

NAMUNGO - TANZANIJA PRISONS, 15.00

(Fudbal, Tanzanija 1)

Namungo i Tanzanija Prisons su u sredini tabele šampionata Tanzanije. Domaćin je posle četiri meča bez poraza prošle nedelje poražen od lidera i verovatno šampiona Simbe. Tanzanja Prisons igra toplo hladno tokom cele sezone. U prvom delu sezone Tanzanija Prisons je slavila sa 1:0 protiv današnjeg rivala. Na poslednje dve od tri utakmice ovih timova dolazio je tip 0-2.

ZANAKO - NKANA, 15.00

(Fudbal, Zambija 1)

Prošlosezonski šampion Zambije Nkana trenutno je na mesto koje koje vodi u niži rang, ali daje znake života u finišu prvenstva. Nekada najbolji tim ove afričke zemlje vezao je tri pobede i znatno povećao šanse da se u finišu sezone spasi ispadanja. Zanako je na drugom mestu, ali gubi priključak za vodećim Zesko Junjatedom. Domaćin ima šest bodova više od trećeplasiranog Kabvea i želi da se plasira u Ligu šampiona. Nkana i Zanako su u prvom delu sezone odigrali bez pobednika - 1:1.

SFAKSIJEN - OLIMPIK BEŽA, 16.00

(Fudbal, Kup Tunisa)

Danas su na programu mečevi četvrtfinala Kupa Tunisa. Zanimljivo da se među osam nije plasirao šampion Esperans. Sfaksijen je u prethodne dve runde dobio Bizertin i SS Gafsu. Olimpik Beža je eliminisao Tatuan i Arijanu posle boljeg izvođenje penala. U prvenstvu Tunisa ove sezone bolja je bila Olimpik Teža koja je slavila na svom terenu sa 1:0, dok je u prvom duelu bilo bez golova. Kada igraju ovi timovi mreže se ne tresu često. Na četiri vezane utakmice bio je tip 0-1.

AMAZULU - SVOLOUS, 17.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Prva meč lopta za Amazulu, za drugo mesto u šampionatu Južne Afrike i plasman u afričku Ligu šampiona. Ukoliko četa Benija Mekartija na svom terenu u Durbanu pobedi Svolous biće sigurno druga, kolo pre kraja elitne lige ove države. Amazulu ne može da se pohvali dobrom formom u finišu sezone. Ima dva vezana poraza. Svolous za 28 kola ima samo jedan poraz, ali je kralj remija. Ima ih čak 19, od toga sedam vezanih.

BAROKA - ORLANDO PAJRATS, 17.00

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Orlando se bori za treće mesto u prvenstvu Južne Afrike sa Golden Erousom i plasman u Kupu konfederacija, s tim da i druga pozicija i ulazak u Ligi šampiona nije nemooguća misija jer je Amauzulu u lošoj formi. Orlando cele sezone igra toplo-hladno. Posle poraza od TS Galaksija u poslednjem kolu ugrozio je izlazak na međunarodnu scenu. Baroka je bezbrižna na sredini tabele, a bez poraza je na prethodne tri utakmice (pet bodova).

BF SELTIK - MAMELODI, 17.00

(Fudbal, Južna Aftrika 1)

Mamelodi je još pre nekoliko nedelja odbranio titulu u prvenstvu Južne Afrike, ali je nastavio sa dobrim igama i rezultatima. Samo jedan poraz, 10 remija i 17 pobeda govore u prilog dominacije tima iz Pretorije koja je stigao lakše do krune nego prošle sezone. BF Seltik je u sredini tabele, a bez poraza je tri kola. U prvom delu šampionata Mamelodi na svom terenu nije uspeo da pobedi današnjeg rivala. Meč je završen bez pogodaka, pa je ovo šansa za trijumf na poslednjem gostovanju u sezoni.


tagovi

Afrikasportsko klađenjeJužna Afrika 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara