Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AFRIKA: Razmršava se čvor u Nigeriji, rešava se ko će u Ligu šampiona, a ko u Ligu konfederacija

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.08.21. | 08:25

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Nigerija 1)

U toku je pretposlednje kolo prvenstva Nigerije. Šampiona smo već dobili, to je Akva Junajted, a preostalo je da se raspodele još dve vize za međunarodnu scenu, kao i to da saznamo ko će u niži rang. Enjimba se bori za Ligu šampiona ili barem utešnu Ligu konfederacija, u koju se ide sa treće pozicije, a koju trenutno Enjimba i zauzima. Njen rival je Sanšajn Stars, ekipa koja se bori za opstanak. Trenutno je prva iznad crte, ali sa istim brojem bodova kao Vari Volvs i samo jednim poenom više od Džigave. U martu ove godine Enjimba je savladala kao gost Sanšajn sa 1:0.

KANO PILARS – VIKI TURISTS, 17.00

(Fudbal, Nigerija 1)

Kano Pilarsi su jedna od šest ekipa koja nije nijednom izgubila kod kuće. Zapravo, ukoliko danas savlada Viki Turists biće najuspešniji domaćin u čitavoj ligi, pošto je samo dva puta remizirao. Trebaju mu bodovi, nema pravo na kiks, ukoliko želi da se probije barem do treće pozicije. Ipak, ni maksimalan učinak mu nije dovoljan, Nasarava i Enjimba moraju da kiksnu negde da bi ih prestigao, pošto ima po bod manje od njih. Viki Turists ove sezone nisu uspeli da savladaju Kano Pilarse ni na svom terenu, izgubili su sa 2:1. Između ostalog, zbog toga se sada bore za opstanak. Imaju samo jedan bod više od Vari Volvsa, koji su u zoni ispadanja.

NASARAVA JUNAJTED – ENUGU RENDŽERS, 17.00

(Fudbal, Nigerija 1)

Nasarava drži kartu za Ligu šampiona u svojim rukama, ali lako može da je izgubi. Enugu Rendžers takođe ima visoke ambicije, a uprkos tome što je tek sedmi na tabeli, ukoliko danas trijumfuje izjednačiće se bodovno sa trenutno drugoplasiranom Nasaravom. Kao što već znate, u Nigeriji se retko osvajaju bodovi na gostovanjima, a Enugu je peti najuspešniji gost u ligi. Iz 18 utakmica je osvojio ukupno 12 poena, dva puta je pobedio i šest puta remizirao. U martu je na svom terenu savladao Nasaravu sa 2:0, ali na njenom terenu je još nije pobeđivao u protekloj deceniji. Samo je jednom uspeo da odigra 1:1, dok je u šest navrata izgubio.



tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara