Duel sa prošlog duela Zamaleka i Al Ahlija (©Reuters)
Duel sa prošlog duela Zamaleka i Al Ahlija (©Reuters)

AFRIKA: Repriza egipatskog finala Lige šampiona, neizvesno u Ruandi i Etiopiji

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.05.21. | 08:52

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Etiopija)

Prvenstvo Etiopije ulazi u sam finiš, ostala su još četiri kola. Titulu će osvojiti sigurno Fasil Katema, ali je uzbudljiva borba za drugo mesto, koje vodi u Kup konfederacija. Između drugog i šestog tima razlika je pet bodova, a jedan od klubova koji se bore za izlazak na međunarodnu scenu je Sent Džordž. Njegov naredni rival je Sidama Buna, tim iz donjeg dela tabele, koji je izgubio pet od poslednjih sedam susreta sa Sent Džordžem. Ove sezone u januaru je priredio malo iznenađenje, bilo je 0:0. Sidama Buna je osvojio četiri boda u poslednja četiri prvenstvena meča.

POLIS – MUSANZE, 15.00

(Fudbal, Ruanda)

Direktan duel u Ruandi za plasman u plej-of. Liga je u ovoj afričkoj zemlji podeljena na grupe sa po četiri ekipe, a Musanze danas završava svoje takmičenje. Ukoliko pobedi imaće šansu da se plasira dalje, remi ili poraz definitivno guraju Polis u eliminacionu fazu. Polisu posle ovog susreta predstoji još duel sa vodećim timom iz grupe Kigalijem, tako da ni sam trijumf danas Musanzeu ne garantuje prolaz. Kigali ima 12 bodova, Polis i Musanze po 9, a u slučaju poravnanja po bodovima odlučuje gol-razlika. Polis sada ima 9:4, Musanze 9:8, a Kigali 10:3. Dakle, svaki pogodak je bitan.

AL AHLI – ZAMALEK, 21.30

(Fudbal, Egipat)

Derbi dana i jedna od najvećih utakmica u čitavom afričkom fudbalu. Najveći egipatski rivali Al Ahli i Zamalek igraju meč koji bi mogao da odredi prvaka. Trenutno Zamalek ima četiri boda prednosti u odnosu na svog najvećeg rivala, ali i dve utakmice više. Tako je praktično u situaciji da mora da pobedi na vrućem gostovanju ukoliko želi da drži sudbinu prvenstva u svojim rukama. Al Ahli je bolji u poslednjih nekoliko godina, trijumfovao je na pet od poslednjih sedam susreta u svim takmičenjima. U novembru prošle godine oni su igrali i u finalu Lige šampiona, a Al Ahli je i tada slavio, sa 2:1.

EL GUNAH – ASVAN, 21.30

(Fudbal, Egipat)

Duel timova iz donjeg dela tabele. El Guna je 12. sa pet bodova, ali i sa utakmicom više od petnaestoplasiranog Asvana. Obe ekipe su ostvarile samo po jednu pobedu u poslednjih pet kola, pa ukoliko u drugoj polovini sezone ne poprave formu, preti im teška borba za opstanak. Ova dva tima su se sastali četiri puta u poslednjih godinu i po dana, a nijednom nije viđeno puno golova. Izuzev prvog meča, na kojem je bilo 1:1, naredna tri su okončana rezultatom 1:0. Prva dva puta u korist El Gune, ali u aprilu ove godine u Kupu Egipta „minimalcem“ je trijumfovao Asvan.

NB EGIPAT – ISMAILI, 21.30

(Fudbal, Egipat)

Klub Nacionalna Banka Egipta svojim imenom obećava da iza sebe ima dobre finansije koje bi mogle da donesu rezultate. Međutim, realnost je drugačija i NB je jedan od najslabijih timova u eliti. Posle 20 kola je tek 16. na tabeli, a bio bi i još lošiji da u poslednja dva kola nije malo popravio rezultate i osvojio četiri boda. U usponu forme je i El Ismaili, koji je razočaravajuće otvorio sezonu. Pobedio je međutim na poslednja tri meča, pa je najavio bekstvo iz opasne zone. U prvom i do sada jedinom okršaju Ismailija i NB Egipta rezultat je u decembru prošle godine bio 0:0.

SMUHA – VADI DEGLA, 21.30

(Fudbal, Egipat)

Prvoligaš iz Aleksandrije je slabim rezultatima u poslednje vreme udaljio sebe od 3. mesta na tabeli, koje vodi u Kup konfederacija, a koje je i realan cilj Smuhe. Ova ekipa je apsolutni rekorder dosadašnjeg toka šampionata, pošto je na 20 kola odigrala nerešeno čak 13 puta! U prethodna tri kola je prvo pobedila Al Ahli u Kairu sa 2:1, a posle remija sa Al Itihadom (2:2) poražena je od Zamaleka (2:1). Sada konačno ide malo lakši raspored, u Aleksandriju dolazi nejaki Vadi Degla, koji je u seriji od dva uzastopna poraza. Smuha je u prvom okršaju u sezoni slavila sa 2:1.


tagovi

ZamalekAl Ahli KairoAfrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara