Foto: (Reuters)
Foto: (Reuters)

AFRIKA: Samir Nurković doneo Kajzeru prednost pred revanš polufinala Afričke lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.06.21. | 23:00

Evo pregleda najzanimljivijih mečeva sa afričkog kontinenta

POLIS - ESPOA 2:1 (0:0)

Izabrane vesti

(Fudbal, Ruanda 1)

Ako ste verovali domaćinu, uhvatili ste kvotu 2.45. Nije bilo lako - prvo poluvreme bez pogodaka, a kada je u 84. minutu Espoa poništila gol Polisa iz 60. delovalo je da će meč biti okončan bez pobednika. Ipak, Tvizerimana je imao drugačije planove, te pogodio u 88. minutu i doneo tri boda domaćem sastavu.

POLISI TANZANIJA - SIMBA 0:1 (0:1)

(Fudbal, Tanzanija 1)

Nastavila je Simba pobednički niz u prvenstvenim mečevima koji je porastao na osam utakmica. Za današnji podvig lideru tanzanijske elite bio je dovoljan jedan pogodak, a do njega je došao u 25. minutu preko Mikisonea. Posle 31. prvenstvenog meča Simba ima 22 pobede, četiri remija i dva poraza uz gol razliku 65:11.

AKVA JUNAJTED - ADAMAVA 2:0 (2:0)

(Fudbal, Nigerija 1)

Kakva dominacija lidera nad fenjerašem. Preimućstvo domaćina nije realno pretočeno kroz rezultat 2:0 budući da je Akva zabeležila čak 29 udaraca ka golu rivala, od čega je osam lopti išlo u okvir gola. Čitav posao odradili su Šarl i Judo tokom prvih 45. minuta.

BELUIZDAD - PARADU 1:0 (1:0)

(Fudbal, Alžir 1)

Nastavlja Beluizdad pobedničku seriju i potvrđuje odličnu formu. Upisan je treći trijumf u nizu uz gol razliku 9:0 pa sada kaska za drugom pozijom koja garantuje kvalifikacije za Afričku ligu šampiona samo bod, a ima dva meča manje. Pitanje pobednika rešio je Buhar u 33. minutu, a nakon toga odbrana domaćina nije dozvolila rivalu iz sredine tabele eventualno izjednačenje i prekid serije poraza.

ESPERANS - AL AHLI 0:1 (0:0)

(Fudbal, Liga šampiona)

Napravili su Crveni Đavoli prvi korak ka plasmanu u finale Afričke lige šampiona. U isto vreme produžili su seriju nepobedivosti na šest mečeva, od čega su tri puta uspeli da sačuvaju mrežu. Odbrana domaćina poklekla je sredinom drugog poluvremena kada je Šerif matirao protivničkog golmana.

VIDAD KAZABLANKA - KAJZER ČIFS 0:1 (0:1)

(Fudbal, Liga šampiona)

Ne pobeđuje u fudbalu uvek onaj sa većim posedom lopte ili onaj koji uputi više udaraca ka golu rivala. Vidad je čak 26 puta šutirao ka golu Kajzera, od toga je osam lopti išlo u okvir i sveo je rivala na samo 21 psoto poseda lopte. Međutim gol Samira Nurkovića iz prvog poluvremena u Kazablanki garantuje gostima minimalnu prednost pred revanš na jugu kontinenta.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara