Navijači Radže Kazablanke (©AFP)
Navijači Radže Kazablanke (©AFP)

AFRIKA: Sent Džordž se zaleteo ka tituli, Radža posustaje u trci sa FAR Rabatom

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.03.24. | 08:49

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Aktuelni šampion Etiopije Sent Džordž se razigrao, vezao je pet utakmica bez poraza u prethodnih pet kola. Štaviše, na četiri je trijumfovao, osvojio je 13 od mogućih 15 bodova (uz samo dva primljena i 10 datih golova), pa se sada potpuno vratio u trku za titulu. Na ruku mu ide i to što je u petak Difens Fors savladao lidera Etiopiju Nigd Bank (2:0), pa danas Sveti Đorđe može da preskoči obe ekipe na tabeli i zasedne na čelo, pošto ima po dva boda manje. Potrebno je samo da savlada nejaki Šašemene, tim koji je u zoni ispadanja sa 12 poena iz 17 utakmica. U prvoj utakmici Sent Džordž je savladao dojučerašnjeg drugoligaša sa 3:2, doduše tek golom svog najboljeg strelca Abela Jaleva (u januaru prešao u egipatski ZED) u 97. minutu.


AKADEMIJA FAD – BUAKE, 18.45

(Fudbal, Obala Slonovače 1)

Nije Akademija FAD uspela da ponovi dobru sezonu. Prošle godine je do pred samog kraja konkurisala za titulu, mada je u finišu posustala i pala na peto mesto. Sada je posle nešto više od pola šampionata tek 11. na tabeli sa čak 18 bodova manje od lidera Rasinga iz Abidžana. Popravila je Akademija malo formu, u poslednja tri kola je neporažena (dve pobede i jedan remi), pa sada ima 19 poena iz 17 mečeva. Očekuje se da danas nastavi sa dobrim rezultatima, pošto joj u goste dolazi fenjeraš Buake (11 bodova), tim kojeg je pobedila na svakom od poslednjih pet susreta. U prvom ovosezonskom, u oktobru, kao gost sa 4:2.


BISKRA – HENČELA, 22.00

(Fudbal, Alžir 1)

Susret timova sa sredine tabele alžirskog šampionata. U poslednja četiri kola Biskra i Henčela imaju identičan učinak – po pobedu, remi i dva poraza. Henčela je sada osma na tabeli sa 27 poena, dva više od desetoplasirane Biskre, od koje je odigrala i utakmicu manje. Oba tima još mogu da se uključe u borbu za treće mesto i plasman u Kup konfederacije, pošto ES Setif, koji trenutno drži tu poziciju, ima 33 poena. U prvom susretu u sezoni Biskra je u novembru savladala Henčelu sa 1:0. Bio je to treći uzastopni njihov duel završen tim rezultatom (2:1 u pobedama za Biskru).


RADŽA KAZABLANKA – SUALEM, 23.00

(Fudbal, Maroko 1)

Ostalo je sedam kola do kraja prvenstva Maroka, a samo su dva tima ostala u trci za titulu. Branilac trona FAR Rabat je prvi sa 55 bodova, a može da ga ugrozi samo Radža Kazablanka, koja ima četiri poena manje. U poslednju trećinu su te dve ekipe ušle izjednačeno, ali je Radža dvaput kiksnula, protiv Uniona iz Tuarge (0:0) i Magreba iz Tetuana (1:1). Do kraja više ne sme to da joj se ponovi. Kod kuće ni ne bi trebalo. Iz 12 mečeva pred svojim navijačima ove sezone ima 11 pobeda i jedan remi. Sualem je jedan od lošijih timova, bori se za opstanak. Trinaesti je na tabeli, ima jedan bod više od Muludije, koja je ispod crte, ali i odigranu utakmicu više. Poslednja dva susreta Radže i Sualema završena su 0:0.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara